Bu sözden hareketle, güncel tıp bilimi ve çalışmaları kadar tıbba ilişkin tarihimizi öğrenmek de bizler için oldukça önem taşımaktadır. Bu süreci bilebilmek, tıp ve hekimliğin günümüzdeki durumunun daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacaktır.
Son 18 yıla sığan sağlık sistemimiz ve bu yıllarda edinilen sayısız başarılar, pandemi döneminde daha iyi anlaşılmış ve anlam kazanmıştır kanısındayım. Sizlerin beğenisine sunduğumuz bu güzide eser; adıyla da içeriğiyle de sağlık sistemimizin, sağlık hizmeti sunucularımızın ve mekanlarımızın yakın tarihimizden günümüze serüvenini sunmaktadır. Sizi çok da geçmişte kalmayan eskiye ve oradan da günümüze yolculuk ettirerek güncel ileri teknolojinin ışığında sağlık oluşumlarımızın geçirdiği gelişmeyi biraz olsun paylaşabiliyorsak ne mutlu bize.
Sizlere sunduğumuz “Biz Eskiden Ne İdik” adlı kitabımızda; ülkemizdeki sağlık tarihine kısaca değinerek, Trabzon ilimizdeki sağlık hizmetlerinin, tarihsel gelişimi konusunda detaylı olarak bilgi vermeyi hedefledik.
Eserimizi, sağlık sistemimizin çağdaş ve yetkin tıp hizmetlerinin halkımıza sunulmasında en büyük katkıyı oluşturan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımıza, geçmiş bakanlarımıza, sağlık çalışanlarımıza, görev şehidi olarak adlandırdığımız aramızdan ayrılan tüm sağlıkçılarımıza ve de eserimizin halkımıza sunulmasını sağlayan arkadaşlarıma armağan ediyorum.
“Biz Eskiden Ne İdik” isimli eserimizi keyifle okuyacağınızı umuyor, tüm sağlık camiasına, Trabzon’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Dr.Hakan USTA
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü