Bilim Bakanı Trabzon’un fahri hemşehrisi oldu

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde bugün alınan kararla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’ye ‘fahri hemşehrilik beratı’ verildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Said Gürsoy, Belediye Meclisi üyeleri Metin Yılmaz ve Zeki Sarıalioğlu tarafından verilen önergede, şehrin ekonomisine önemli katkılar sağlayacak olan Yeşil Endüstri Bölgesinin Türkiye’de ilk defa Trabzon’a kurulacağına dikkat çekildi.

Belediye Meclisi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’nın başkanlığında toplanan Mecliste verilen önergede şunlar kaydedildi: “Gelişen ve büyüyen Trabzon’da son dönemlerde önemli yatırımlar yapılmakta ve bu yatırımlarla şehrimizin gelişmişlik seviyesi hızla yükselmektedir. Şehrin ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak olan Yeşil Endüstri Bölgesi, 25 Mart 2018 tarihinde şehrimize gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıkladığı gibi Türkiye’de ilk defa Trabzon’da kuruluyor. Bu proje ile birlikte orta ve ileri teknoloji konusunda önemli bir merkez Arsin ilçemizde şehrimize kazandırılacaktır. Dünyada örnek olacak projelerden biri olması beklenen Yeşil Endüstri Bölgesi, sağlanacak teşviklerle birlikte yerli ve yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelecek ve istihdama da önemli bir katkı sağlayacaktır. Trabzon Yeşil Endüstri Bölgesini tensipleri ile başlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, gayretleri ve takipleri ile İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü’ye, milletvekillerimiz Sayın Ayşe Sula Köseoğlu’na, Sayın Muhammet Balta’ya, Sayın Adnan Günnar’a, Sayın Salih Cora’ya şükranlarımızı arz ederiz. Bu yatırımın Trabzon’a gelmesinde takibi ile önemli katkı sağlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü’ye fahri hemşehrilik beratının verilmesini teklif ediyoruz.”

Yapılan oylamada Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’ye fahri hemşehrilik beratı verilmesi oy birliği ile kabul edildi