Ben Usta'nın Yeğeniyim Dedi ...
13 KİŞİ İFADE VERDİ ,2 KİŞİ FİRARİ
Haber : Fatih Yılmaz www.trabzonhaber24.com 
Spor Toto Süper Lig’in 28.haftasında Trabzonspor ile Kayserispor arasında oynanan maçın protokol tribününde yaşanan kavganın detayları ve olaya karışanların son durumu belli oldu. 
Trabzonspor protokol tribününde yaşanan kavganın ardından, 6 şüpheli müşteki şahıs ile birlikte, 3 müştekinin ve 6 bilgi sahibi kişinin ifadelerine başvuruldu. Gülbahar Hatun Polis Merkezi’nde ifadeleri alınan şahısların beyanlarının ardından olayın detayları da ortaya çıkmaya başladı. 
Şüpheli ve bilgi sahiplerinin ifadesine göre; Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın yeğeni olduğunu söyleyen N. Usta’nın, VIP Platinum tribününden protokol tribününe cam engelin üzerinden atlayarak geçmesi üzerine sivil polisler tarafından uyarılarak geri çıkartılmasıyla yaşandığı öğrenildi. Şahsın polislere ‘Ben Usta’nın yeğeniyim. Karşıya geçeceğim’ diyerek polislere tartıştığı bilgisine ulaşıldı.
Polislerin uyarı ve ikazlarına rağmen, saldırganların protokol tribününe geçmekte diretmeleri üzerine arbede çıktı. Çıkan arbedede tekmeler havada uçuştu, yumruklaşmalar yaşandı. Çıkan olayları bastırmak için protokol tribününe gelen çevik kuvvet ekipleri, Muharrem Usta’nın yeğenleri N. Usta, S. Usta, H.İ. Usta ve F. Usta’yı yakalayarak polis merkezine götürdü. Olaya karıştığı tespit edilen N. Keskin ile S. Usta ise ikamet adreslerinde bulunamadı. Çıkan arbedede vücutlarının çeşitli yerlerinden darp edilen T.A., T.U., M.A. adlı üç polis doktor raporu alarak şahıslardan davacı ve şikayetçi oldu. 
Olaya karışanların ifadelerinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı, F. Usta, H.i. Usta’nın ‘kasten adam yaralama, görevli memura görevi yaptırmama ve direnme, görevli memura mukavemette bulunmak ve 6222 sayılı SKM gereğince spor alanlarında taşkınlık yapmaktan haklarında işlem yaparak şahısların gözaltına alınmasına, S. Usta ve N. Usta’nın serbest bırakılmasına, adresinde bulunamayan S. Usta’nın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasına, ikametinde yapılan aramada bulunamayan N. Keskin’in yakalandıktan sonra ifadesi alınıp mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilmesine karar verdi. Şahıslar 8 Nisan Pazar günü öğleden sonra Kaşüstü’nde bulunan Trabzon Adliyesi’nde savcı karşısına çıkacak. 
Olaya karışan şüpheli şahıslardan F. Usta, H.İ. Usta, S. Usta, N. Usta, N. Usta ile N. Keskin, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefetten spor müsabakalarını seyirden men edilerek Passolig kartlarına el konuldu. 
Polis, olayla ilgili kamera ve fotoğrafları incelemeye devam ederken, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması sürüyor.