Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin sonunda konuşan Ataman, kendisinin daha önce Doğruyol Partisinde siyaset yaptığını hatırlatarak, “Ben daha önce Doğruyol Partisi’nde siyaset yaptım. 2002 yılında milletvekili adayı oldum. Akabinde Doğru Yol Partisi’nin genel sekreter yardımcısı oldum. Sonraki süreçte de AK Parti saflarına katıldım. Siyasetin eskilerindenim. Ancak belediyede bulunduğum makamda siyaset yapmadan işimi yapmaya gayret ediyorum. Doğal olarak sayın meclis üyelerinin İYİ Partilisi, CHP’lisi, AK Partilisi,  MHP’lisi demeksizin hepsine, hepsinin de Sayın Başkanımıza, bana, arkadaşlarımıza ve birbirimiz içindeki hukuka saygılı olduğunun farkındayım. Ancak beni ve Büyükşehir Belediye Meclisimizi çok rencide edecek bir açıklaması oldu Sayın Davut Çakıroğlu’nun. Benim gibi daha önce DYP’de siyaset yapmış, ardından MHP’de siyaset yapmış, 3. olarak İYİ Parti’yi kurmuş Meral Akşener Hanım’ın İYİ Parti Grup Başkan Vekili sıfatıyla bu basın açıklamasını yaptığınız için meclisin saygınlığı açısından da bu hususu gündeme getirmek zorunda kaldım” dedi. 

ATAMAN ;CEVAP VERMEK SİZE DÜŞTÜ

Ataman, sözlerine şu şekilde devam etti: “Sevdiğimiz bir kardeşimizsiniz Sayın Çakıroğlu, ancak bir milletvekili ve bir ana hakkında yaptığınız açıklamanın, meclis üyesi olarak sizin de aile geleneklerinizde siyasetin içerisinde bulunmuş şahsım adına da çok sevdiğim saydığım Çakıroğlu ailesi ile de örtüşmediğini üzüntüyle söylemek isterim. Sayın Koray Aydın Trabzon eski Milletvekilimiz ve Bakanımız bir açıklama yapıyor. Siyasetçi konuşacak cevabını da siyasetçi verecek. Aydın açıklamasında “Açık ve net söylüyorum AK Parti dönemi kapanmıştır. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Bize emanet edilen bu Cumhuriyeti bir kabadayı bozuntusuna teslim edemeyiz” diyor. Buradan herkesin anlayacağı şey Sayın Cumhurbaşkanıdır. Ve buna bir Milletvekilimiz cevap vermiş. Sizin verdiğiniz cevaptaki ifadeniz şu: “Aydın’ın açıklamalarına maalesef seviyesizce ve hadsizce cevap veren bu vekil, cevap verirken partimize de iftira atmayı unutmamıştır. Siyasette etik bilmek, siyasetin ABC’sidir. Kendi Genel Başkan Yardımcılarını yeteneksiz olarak görmüş olmalı ki, genel başkan yardımcımıza yeni yetme bir vekil olarak kendisi cevap vermiştir. Bunu kendilerine anlatabilmek adına da kendisine Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili olarak cevap vermek durumunda kaldım.” Demek ki partinizde cevap verecek milletvekili yoktu ki cevap vermek size düştü. Bahar Hanım’a yaptığınız suçlamayı siz yerine getirmiş oldunuz” 

ATAMAN ;TAVSİYEM ÖZÜR DİLEMENİZDİR

“Yetmemiş bir kadını konuşuyoruz bir anayı konuşuyoruz “Bahar Ayvazoğlu hangi yeteneği ile aniden keşfedildi, ön plana çıktı. Keşke itham ve iftira dolu açıklamalarına özgeçmişini de ekleseydi” demişsiniz” diyerek sözlerine devam eden Ataman, “Ailesini de işin içine katmışsınız “Bahar Ayvazoğlu kendisinin, eşinin, kankası Emine sultanın gayri hukuki, etik ve ahlaki yükselişini bu millete anlatırken, umarız ki FETÖ ile bir bağlantısı, bir geçmişi olup olmadığını da anlatır, anlatabilir. Bir kabadayı bozuntusu ifadesinden neden ve nasıl Sayın Cumhurbaşkanımızı anlamış, onu da bilmek isteriz” demişsiniz. Konunun bizi ilgilendiren tarafı bu açıklamayı yaparken kullandığınız Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili sıfatıdır. Konunun beni ilgilendirmeyen bir tarafı varsa gereğini yaparsınız. Beni ve Meclisimizi ilgilendiren tarafı ile ben bunu söyledim. Sayın Çakıroğlu benim size tavsiyem, aynı yöntemle bu milletvekilinizden özür dilemenizdir” dedi.