Başkan Zorluoğlu,”Trabzon Ramazan’ı Huzur İçinde Yaşadı”

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin İpekyolu Fuar Alanı’nda kurduğu Ramazan çadırı, bayrama sayılı günler kala misafirlerini ağırlamaya devam ederken, Trabzonlular da alanda düzenlenen tüm organizasyonları ilgiyle takip ediyor. 

Dün akşam düzenlenen ve içerisinde Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın da yer aldığı iftar programında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Trabzonlularla birlikte iftar yaptı. 

İftar yemeğinin ardından katılımcılara hitap eden Başkan Zorluoğlu, Trabzon’da Ramazan’ın huzur içerisinde yaşandığını belirterek, “Ramazan bu sene Trabzon’da gerçekten güzel geçti. Şehrimizde neredeyse hiçbir olumsuz hadise yaşanmadan; Ramazan’ı anlamına, manasına uygun şekilde, bir başka güzel yaşadık” dedi.

Büyükşehir belediyesi olarak Trabzon’da Ramazan’a renk katmaya çalıştıklarını kaydeden Zorluoğlu şunları söyledi:

“Burada kurduğumuz iftar sofrasında bugüne kadar 46 bin 409 iftar yemeği ikram etmişiz. Yine buradaki etkinliklerimizde 120 binden fazla hemşehrimizi ağırlamışız, misafir etmişiz. İlçelerimizde yaptığımız programlarımızda şu ana kadar 25 bin hemşehrimizle; sokaklara, caddelere kurduğumuz iftar sofralarında bir arada oruç açmanın şerefini yaşadık. İnşallah çok da güzel bir bayramı Trabzon’da yine hep birlikte idrak edeceğiz. Şimdiden bütün hemşehrilerimin mübarek Ramazan Bayramı’nı yürekten tebrik ediyorum.”

Konuşmasının devamında iftar yemeğine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, Trabzon’a olan katkılarından dolayı özel teşekkürlerini sunan Başkan Zorluoğlu, “Bugün aramızda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan var. Sağ olsunlar Ramazan’ın son günlerini kendi memleketinde, hemşehrileriyle geçirecekler. Memnuniyetle ifade etmem gerekir ki; 2 aydır yürüttüğüm belediye başkanlığı dönemimde zat-ı alilerinden Trabzon adına ne istediysek, kapısı her zaman gönlü ile birlikte bize açık oldu. Bu iki ayda şehrimize çok önemli destekleri oldu, bundan sonra da inşallah destekleri devam edecek. Kendisine buradan şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Program, 8 yarışmacının katıldığı ve Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı Mouhammad Asharif Ali Alhour’un birincilik kazandığı Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması ile sona erdi.