Başkan Genç’in “Yüksek Lisans Diploması”nı, Rektör Prof. Dr. Çuvalcı Takdim Etti Başkan Genç’in “Yüksek Lisans Diploması”nı, Rektör Prof. Dr. Çuvalcı Takdim Etti

Hemşehrilerinin ve İslam âleminin Miraç Kandili'ni tebrik eden Başkan Zorluoğlu, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
 
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Âlemlere rahmet olarak, yüce dinimiz İslam’ı yaymak üzere gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) Cenab-ı Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden ‘Miraç’, Hz. Peygamberimizin şahsında insanlığa sunulmuş ulvi bir yükselişin sembolüdür. Beş vakit namaz, dinimizde çok önemli bir yere sahip, faziletlerle dolu ‘Miraç Gecesi’nde farz kılınmıştır. Yine bu gece, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdelenirken, Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirilmiştir. Bu mübarek gecede, Peygamber Efendimize (S.A.V), ‘Peygamberlerden hiçbiri Sen’den evvel, ümmetlerden hiçbiri de Sen’in ümmetinden evvel cennete girmeyecektir’ müjdesi verilmiştir. Yüce dinimiz adına tüm bu güzelliklerin bir arada yaşandığı Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbimden diliyorum. ‘Miraç Gece’miz mübarek olsun.”

Editör: Haber Merkezi