"Biz kullarının, Yüce Mevlâ’ya yaklaşabilmesine vesile ibadetlerden biri olan kurban, gönül huzurumuzun yanında, varlık sahibi Müslümanlar ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin buluşması anlamında da önemli bir fırsattır. 

Bu müstesna günlerde, kurban etlerinin paylaşılması, 7’den 70’e tüm bireylerin sevindirilmesi ve büyüklerin hayır dualarını almak gibi güzelliklerle inancımızın gerekleri yerine getirilirken, bir yandan da toplumsal kaynaşma sağlanmakta, kardeşlik duygularımız pekiştirilmektedir. 

Bayramlarımızın bu etkileri; birlik ve beraberliğimizden taviz vermediğimiz, dayanışmayı ve paylaşmayı eksiltmediğimiz sürece, daha geniş alanlara yayılacak, dinî vecibelerimizi yerine getirebilmiş olmanın vicdani rahatlığı yanında, devletin ve milletin dirliği daim olacaktır. 

Bu duygularla, Kurban Bayramı’mızın ülkemize, milletimize, tüm İslam âlemine ve insanlığa huzur ve kardeşlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, hemşehrilerimin ve tüm inananların bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." 

Murat ZORLUOĞLU 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı