Zorluoğlu, TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan belediye şirketi işçilerinin geçmiş aylar sözleşme farklarının da Aralık ayı içinde yine tek seferde ödeneceğini kaydetti.

Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Başkan Zorluoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde göreve seçilmelerinin ardından belediye şirketleri işçilerine hak ettikleri maaş zammını verdiklerini kaydetti. Bu kapsamda TURKUAZ A.Ş. ile Temmuz ayında, TRABEL A.Ş. ile Ağustos ayında sözleşme imzaladıklarını ifade eden Zorluoğlu, şimdide bu sözleşmeler nedeniyle doğan geriye dönük maaş farklarını ödeyeceklerini dile getirdi. İşçilerin 1 Ocak 2018’den, zamlı maaşlarını aldıkları ay arasında geriye dönük alacakları bulunduğunu belirten Zorluoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “TURKUAZ A.Ş. bünyesindeki 1007 çalışana 6 aylık, 4 milyon 790 bin lira; TRABEL A.Ş. bünyesindeki 506 çalışana ise 7 aylık, 3 milyon 60 bin lira fark ortaya çıktı. Tabi belediyemizin ekonomik durumu çok iyi olmamakla beraber biz baştan beri dedik ki, ‘bizim için personelimizin mutlu olması çok önemli.’ Çünkü personelimiz mutlu olduğunda verimi de, performansı da ona göre artacak ve bu bizim hizmetlerimize mutlaka olumlu olarak yansıyacaktır. Böylece, personelimiz kendini kuruma daha fazla ait hisseder, yeri geldiğinde bir takım fedakârlıkları rahatlıkla yapar. Bunun manevi ve psikolojik tarafları çoktur. Onun için, ‘maddi olumsuzluklara rağmen işçilerimize mutlu edecek bir zam yapacağız’ dedik ve gereğini yaptık. Şimdi de bu anlaşmamız çerçevesinde işçi kardeşlerimizin geriye dönük haklarını ödeme vakti geldi. Bütçemizi zorladık. Büyükşehir Belediyemizde görev yapan işçilerimizin geçmiş aylar sözleşme farklarının tamamını, tek seferde önümüzde ki hafta ödeyeceğiz. TİSKİ Genel Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan 375 TRABSU A.Ş. çalışana da 7 aylık, toplamda 2 milyon 60 bin liralık sözleşme farkları inşallah Aralık ayı içinde ödenecektir.”

Kış mevsiminde işçilere böyle bir ödeme yapacak olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Başkan Zorluoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu geriye dönük ödemelerle birlikte işçimiz bir maaşa yakın bir ödeme almış olacaktır. Kış ayı masrafların daha fazla olduğu bir dönemdir. Bu dönemde işçilerimizin böyle bir ödeme alacak olması beni ziyadesi ile mutlu etti. Kendi evime bir maaş girecek gibi sevindim.”

Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na işçilere olan desteklerinden ötürü teşekkür etti. Başkan Zorluoğlu’nun işçi dostu bir belediye başkanı olduğunu her fırsatta gördüklerini kaydeden Kaplan, “Sayın Başkanım, göreve başlamanızın ardından ilk olarak gecikmiş maaş zammını yaptınız. Şimdi de o gecikmeden kaynaklanan geriye dönük alacakları tek seferde peşin olarak ödüyorsunuz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. İşçi kardeşlerimizin hepsinin duasını aldınız.” ifadelerini kullandı.

i