İlimiz Araklı ilçesine bağlı Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallelerinde dün öğleden sonra etkili olan aşırı yağışın ardından meydana gelen sel felaketini, il dışında bulunduğu sırada haber alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve hükümet yetkilileri, akşam saatlerinde Araklı’daki kriz merkezinde felaketi değerlendirdi.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu ile yerel yetkililer, sabah saatlerinde ise, karayoluyla Araklı’da selin tahrip ettiği bölgeye ulaştı ve olay yerinde incelemelerde bulundu.
 
4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak basına ve kamuoyuna her iki bakan da geniş çaplı açıklamalarda bulunurken, ortak vurgu; olayın sebebinin bazı basın yayın organlarında dile getirildiği gibi hidroelektrik santrali olmadığı, santralin de selden etkilenen unsurlardan biri olduğu yönündeydi.
 
Aşırı yağış sebebiyle meydana gelen doğal afet sonucu haber alınamayan 6 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü kaydeden başkan Zorluoğlu, “Dün akşam havanın kararmasıyla ara verilen kayıp vatandaşlarımızı arama çalışmalarına sabah yeniden başlandı. Devletimiz ve hükümetimiz, imkânlarını seferber ederek, hem kayıplarımızın bulunması hem de sonrasında yaraların süratle sarılması için gerek bakanlarıyla gerek bizlerle olay yerinde süreci yönetmektedir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ ekiplerinin de aralarında bulunduğu, Trabzon ve Samsun AFAD, jandarma, Rize-Artvin deniz polisi, 112 Acil Sağlık, UMKE, itfaiye, DSİ, AKUT ve Kızılay’dan oluşan yaklaşık 300 kişilik arama kurtarma ekibi çalışmalarına devam ediyor” dedi.
 
Meteoroloji yetkililerinden bölge için yeni uyarı da yapılığını anımsatan Başkan Zorluoğlu, hemşehrilerinden; kuvvetli yağışlar sonucu oluşabilecek ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, elim olay sonucu hayatını kaybeden hemşehrilerine Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve Trabzon halkına başsağlığı dileklerini bildirerek, kayıp vatandaşlarımızın bulunması yönünde de umutlu bekleyişlerini sürdürdüklerini sözlerine ekledi.