Konuyu gündeme taşıyan işim ise İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner oldu. SP il Başkanı Kurt’un, ‘TİSKİ’de kendisine MOBBİNG yapıldığı iddialarını meclis gündemine taşıyan Güner, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na, “Saadet Partisi il başkanımız ile TİSKİ Genel Müdürü arasında bir diyalog yaşandığını duydum.  Saadet Partisi İl başkanının, belediyede çalıştığını bilmiyordum. Bununla ilgili SP il Başkanı sizinle bir diyaloğa geçtiler mi? Bu MOBBİNG iddiaları ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? İYİ Parti olarak biz olayı kınadık. Siz ne düşünüyorsunuz? Sayın Genel Müdürü siz görevden almayı düşünüyor musunuz?” Sorusunu yöneltti. 

KURT, 1999’DAN BERİ BELEDİYE İŞÇİ STATÜSÜNDE ÇALIŞIYOR
Bunun üzerine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,  “Ben bu konuyla ilgili açıklama yapmamıştım. Ama siz sorunca, bu açıklamayı yapma zarureti ortaya çıktı. 
Bende sizin gibi Saadet Partisi il başkanımızın TİSKİ’de çalıştığını bu konuyla öğrendim. 
Burada SP il Başkanı olan, ama aynı zamanda Trabzon büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresinde (TİSKİ) 1999 tarihinden beri işçi statüsünde çalışan Cevat Kurt personelimiz bir gazetede bir demeç verdi. 
O demeçte, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ yani kendi çalıştığı kurumu, iyi planlama yapmamakla, israfla, kaynakları kötü kullanmakla, iyi hizmet vermemekle ve istişare yapmamakla suçladı. 
SP İL BAŞKANINI ÇAĞIRMADI, PERSONELİNİ ÇAĞIRDI
Bunun üzerine o kurumun başındaki yetkilisi yetkilisi Genel Müdürü kendi personeli olan bu şahsı makamına çağırdı. Ali Tekataş bey bu arkadaşımızı makamına çağırırken onu SP İl Başkanı olarak çağırmadı. TİSKİ’de çalışan personel olarak çağırdı. Kurum amirleri kendi personellerini zaman zaman çağırır gerekirse uyarır. 
Buraya kadar çok normal. 
Ve TİSKİ Genel müdürüyle Cevat Kurt arasında ki görüşme bir ast - üst ilişkisi içinde makul bir şekilde cereyan etmiştir. 
TEKATAŞ, BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA NE DEDİ?
Burada Ali Tekataş beyin bana verdiği bilgide, iddia edildiği gibi her hangi bir kötü muamele ve MOBBİNG söz konusu değildir. 
Bir tarafta Cevat Kurtul ‘un kendisinin nezaketsiz muameleye tutulduğuna ilişkin iddia vardır. Bir tarafta da Genel Müdürün, “Hayır böyle bir şey cereyan etmemiştir. Orada yapılan görüşme ast üst ilişkisi içinde her hangi bir nezaketsizlik içermeden tamamlanmıştır” şekilde görüşü var.  MOBBİNG’E DAİR BELGE, BİLGİ, TANIK VEYA GÖRÜNTÜ YOK  Sayın Genel Müdürün, Cevat Kurt beyefendiye kötü davrandığı, ona her hangi bir şekilde MOBBİNG’te bulunduğuna dair her hangi bir bilgi belge, tanık, ya da görüntü söz konusu değildir. Ortada sadece sayın Cevat Kurt’un yaptığı açıklama vardı.  Her şeye rağmen kişinin şikayetçi olması halinde Büyükşehir Belediyemiz tarafından konu objektif şekilde tarafsız şekilde müfettişlerimiz marifetiyle incelenecektir. 
SİYASİ PARTİ İL BAŞKANI GİBİ KARŞILAMA VE AĞIRLAMA.. 
Ancak kurumumuzun personeli olan kişinin kurum personel sıfatıyla, Genel Müdür tarafından çağrıldığı görüşmede; siyasi parti il başkanı gibi karşılama, ağırlama ve uğurlama beklemesi asla kabul edeceğimiz, tasvip edeceğimiz bir davranış değildir. Aksi takdirde kurumda çalışan diğer personele haksızlık olacaktır. 
Kendisine  MOBBİNG uygulanan kamu personeli, ortada Ceza Kanunu anlamında suç varsa yargıya müracaat edecektir. Ceza Kanunun unsuru bakımından suç yoksa, Disiplin Hukuk yönünde varsa onun üstüne şikayette bulunası lazım. 

 
Yani Cevat Kurt’un  mahkemeye ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına şikayetçi olması gerekir. Şu ana kadar bana her hangi bir randevu görüşme talebi söz konusu değildir. 
YAZILI BİR ŞİKAYET SÖZ KONUSU DEĞİL
Yazılı olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi  ve TİSKİ’ye yazılmış şikayet söz konusu değildir. Onun yerine yerel medya kuruluşuna konu aktarılmış. Ertesi gün de basın açıklaması yapılıp, bu olay farklı bir şekilde basın açıklaması yapılmış ve yanlış yönlendirme yapılmıştır. 
Burada sayın Kurt’un, yapması gerekin değil yapmaması gerekeni yapmıştır. Bize müracaat etseydi görüşürdük.  Bir olay daha olmuştu. Orada fiili saldırı yapan kişiyle dahi makamında görüştüm. Sayın Kurt ile de görüşüp şikayetlerini dinler, devlet adamı ciddiyetiyle bunun gereğini yapardım. 
SADECE BASINA KONUŞTU, ŞİKAYETÇİ OLMADI
Şimdi tabiki böyle bir durum olmadığı için, bize gelen şikayet olmadığı için basına açıklama dışında bir şey olmadığı için böyle bir soruşturma yapmıyoruz.
 Kurumu inciten, eleştiri sınırlarını ötesine geçen, ağır itham ve kurum aleyhine yaptığı açıklamalar nedeniyle kişi hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır” dedi. 
KURT HAKKINDA DAHA ÖNCE DE CEZA VERİLDİ, YARGIYA YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLDİ
Kurt hakkında, daha önce  de Orhan Fevzi Gümrükçoğlu zamanında soruşturma yapılmış ve 3 günlük maaş kesintisi yapıldığına dikkat çeken Başkan Zorluoğlu, “Maaş kesim cezasına kişinin yargıya yaptığı itiraz yargı mericileri tarafından reddedilmiş. Bu ceza ilgili kişiye uygulanmıştır. Ancak ilgili kişinin basın toplantısı sırasında, basın mensuplarının bu konuda sorduğu soruya, “hayır yargı kararı yoktur” şeklinde cevap vermesi ayrı bir ahlaki sorundur. 
Bunun da kamuoyu tarafından dikkatle değerlendirilmesi gerekir. 
EĞER DENGEYİ SAĞLAYAMIYORSANIZ, İKİ GÖREVDEN BİRİNİ TERCİH EDECEKSİNİZ
Mevzuat; işçi personeli siyasi faaliyette bulunma hakkı vermektedir. Ancak bu imkan kamu personelinin kendi kurumunu haksız şekilde eleştirmesi ve ağır ithamlarda bulunması hakkını vermez. Burada ince bir çizgi vardır. Siz işçi sıfatıyla siyaset yapacaksınız, diğer taraftan hizmet etmekle yükümlü olduğunuz kurumunuzun hukukunu koruyacaksınız. Eğer bu dengeyi sağlayamıyorsanız, iki görevden birini tercih edeceksiniz. Bizim de beklentimiz budur. 
MİLLETVEKİLLERİNİN AÇIKLAMALARI
Bir siyasi partinin il başkanı olmak, kişiyi kendi kurumuna karşı bu nevinden ağır itham ve eleştiri yapmak hakkı vermez ve hukuki sorumluluğu ortadan kaldırmaz. Konu tarafımdan bu şekilde değerlendirilmektedir. 
Bu meselenin, üstelik bize sorulmadan bazı milletvekillerimiz tarafından açıklama yapılarak tasvip edilmediği şekilde gündeme gelmesini üzülerek takip ediyorum. Büyükşehir Belediye başkanı olarak ilimizin tüm milletvekilleriyle iletişim halindeydim. Böyle bir açıklama yapmadan Büyükşehir Belediye Başkanı aranarak dinlenerek açıklama yapılmasının daha doğru olduğu kanaatindeyim” dedi. 

NUHOĞLU: GENEL MÜDÜRÜN KARŞISINDA NASUL DURACAĞINI BİR ÇALIŞANIN BİLMESİ GEREKİR
Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ise, “TİSKİ Genel Müdürümüzle alakalı Çarşıbaşı Milli Eğitim Müdürümüzün yaptığı konuşma var. Ben daha önce şunu söylemiştim. Devlet Resmi yazıyla iş yapar. Bazı meclis arkadaşlarımızın konunu öncesini öğrense ve burada gelip gündem yapsa daha iyi olacak. Milli Eğitim Müdürümüz benim sınıf arkadaşımız. Ama kendisi bir hata yapmıştır. O gün, TİSKİ Genel Müdürümüze sarf etmemesi gereken, konuşmaması gereken Milli Eğitim Müdürünün yapmaması gereken bir iş yapmıştır. TİSKİ Genel Müdürümüz burada masum olan taraftadır. Burada gereğini de yapmıştır Sosyal Medyada çıktığı gibi konusu olmamıştır. TİSKİ Genel Müdürümüzün burada Milli Eğitim Müdürünün zarar görmemesi için elinden geleni yapmıştır. TİSKİ Genel Müdürümüz Trabzon’da ilimizde arı gibi çalışıyor. Diğer yönlerini sorgulatabilirsiniz, ama Trabzon’un her yerini inceliyor modernize etmeye çalışıyor. Biz çalışanın yanında olmamız gerekiyor. Siyasi olarak bakmamamız lazım. O kurumda çok kakalak var. Çalışanlar var bize lazım. Bu il çalışanlarla bir yere gelecek. Siyasi olarak bakmamamız gerektiğini düşünüyorum. Ali Tekataş’ın ben her zaman yanında olacağım. Doğru yaptığı sürece tabii. Cevat Kurt’un, uslübü, Genel Müdürün karşısında nasıl duracağını bir çalışanın bilmesi gerekir” dedi. 


NADİR: KURT TİSKİ’DE NE GÖREV YAPIYOR! LOJMANLARDA DA KALIYOR
AK Parti Grup Başkanvekili Erhan Nadir, “ Burada konuşulması gereken konu, siyasetle işi ayırma konusu olması lazım. Şimdi bu SP il Başkanımız sayın Cevat Kurt beyefendi TİSKİ’de işçi sınıfında görev yapan bir arkadaşımız. Bu manada bakıldığında TİSKİ’nin kuralları, neyse ona uymak zorundadır. Siyaseti bunun haricinde yapmak lazım. İYİ Parti’nin TİSKİ Genel Müdürün kınamasını doğru bulmuyorum. TİSKİ Genel Müdürü işten ayrılması buradan çıkarılması taleplerini haksız buluyorum. TİSKİ Genel Müdürüne yapılmış haksızlıklar görüyorum. Bir işin yürümesi için Genel Müdür, yapılmasını gerekenleri tebliğ eder. Alttaki işçilerimiz bu konuyla ilgili çalışmaları yapar. Sayın Cevat Kurt TİSKİ’de ne görev yapıyor. Çalışıyor mu, ne iş yapıyor. Onu da ben merak ediyorum. Hatta benim öğrendiğim kadarıyla lojmanda da kalıyormuş. Bu tür olayları gündeme getirmek, kendi çıkarlarımızı devlet çıkarlarından üstün görmemek gerek. Siyaset yapacaksak, siyaset, bir işte çalışacaktasın o işte çalışıp hakkını vermek gerekiyor” diye konuştu. 


ŞAHİN: SİYASETÇİ KURUMDA ÇALIŞTIĞI ZAMAN ASLA NE OLURSA OLSUN KARALAMAMALI
CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’de, “Aslında gerçekten üzüldüm bu tür konuların tartışma yeri burası değil. Başlaması yanlış. Bunlar makamda konuşulacak şeylerdir. Bizde idarecilik yaptık. 
Doğrudur, siyasetçi, bir kurumda çalıştığı zaman kurumunu asla ne olursa olsun karalamamalı. Bende altını çiziyorum. Fakat bu kurumda veya başka kurumda, başka bir belediyede çalışıp, işçi statüsünde benim parti genel başkanımı da benim geçmişimi karalayan hakaret eden insanlar var. Burada ki duyarlılığa onlarda da yapmanızı rica ediyorum” ifadelerini kullandı. 


KURT’ÜN KARDEŞİ DE BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR
Şahin’in bu sözleri karşısında Başkan Murat Zorluoğlu, “Hiç şüpheniz olmasın. Hakaret iftira, karalama, sövme, kimden gelirse gelsin, hiç bir siyasi parti ayrımı yapmaksızın, buna sonuna kadar karşıyız. İlk karşı çıkacaklardan biri de biz oluruz. Netice itibariyle böyle üzücü bir hadise olmakla beraber çok büyütülecek mesele değil. Kurum içinde kalsaydı.. Bir tarafın kamuoyuna şaşalı şekilde açıklamasıyla bu hadise büyümüştür. Bizim rahatlıkla çözebileceğimiz meselelerden bir tanesidir. Sizin bu sözünüze sonuna kadar katılıyorum. “Kurum personeli, kurumu aleyhine tutum içinde olması asla kabul edilecek bir durum” değildir. Cevat bey 1999’dan beri belediye çalışıyor. Kardeşi de belediyede çalışıyor. O belediyeye sadakatle bağlı olması ve hizmet etmesi kendisinden beklenen davranıştır” dedi.