Trabzon’un sorunları ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı buluşmanın gündeminde dolmuş modernizasyonu vardı. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Trabzon halkının ve şoför esnafının dönüşümden memnun kalacağına inandıklarını belirterek Başkan Zorluoğlu’na teşekkür etti. 

EN İYİ HİZMETİ SUNMAYI HEDEFLİYORUZ
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, dolmuş modernizasyonu sürecinden memnuniyet duyduklarını belirterek “Trabzon’da daha önce yapılan dönüşüm sürecinde şoför esnafını mağdur eden bazı sıkıntılar ortaya çıkmıştı. Bundan dolayı da bir güvensizlik ortamı oluşmuştu. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun bizlerle yaptığı istişareler sonrası bu güvensizlik ortamı ortadan kalkmıştır. Büyükşehir Belediyemiz de bizler de Trabzon halkına en iyi hizmeti sunmak için gayret sarf ediyoruz. Trabzon halkı ve şoför esnafı için en doğru kararı almayı hedefliyoruz” diye konuştu.  Yönetim kurulu üyeleri ise, sürecin başında tereddüt yaşadıklarını ifade ederek Büyükşehir Belediyesi ile yapılan toplantılar sonucunda akıllarındaki soru işaretlerinin giderildiğini belirttiler. Hem Trabzon hem de kendileri için en doğru kararın alınacağına inandıklarını da dile getiren yönetim kurulu üyeleri, tüm taleplerini dikkate alıp değerlendiren Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.  

37 DOLMUŞ 74 TAKSİ OLACAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şoför esnafı ile bir araya gelmeye özen gösterdiğini belirterek “Davetiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren ulaşım sorunu ile ilgili ne yapabiliriz noktasında uğraş veriyoruz. Öncelikle 2002 yılında alınan bir trafik komisyonu kararında dolmuşların taksiye dönüşmesi ile ilgili bir hüküm vardı. Bir süre sonra bu hükmün işletilmesi talep edilse de bu talep bir türlü neticelenmemişti. Son UKOME toplantısında bu yönde bir karar alındı. Bu kararla birlikte 37 dolmuş, 74 taksi olarak dönüşmüş oldu. Bu ilk adımdı ve aynı zamanda belediyemizin verdiği sözü yerine getiren bir belediye olduğunu göstermesi bakımından da önemliydi” şeklinde konuştu. 

KARAR VERME ZAMANI GELDİ
Dolmuş modernizasyonu ile ilgili yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu “689 dolmuşun dönüşümü ile ilgili süreci belli bir noktaya getirdik. Hep beraber toplantılar yaptık ve bu süreci istişare anlamında çok üst düzey şekilde yürüttük. Artık bir karar verme zamanı geldi. Halkımız, araçların sahipleri, şoförler açıkçası tüm Trabzon için hayırlı bir sonuç istiyoruz. Zor bir süreç, herkes kendi menfaati doğrultusunda hareket etmek istiyor ki bu da çok normal bir durum. Bir taraftan da artık bu şekilde devam etmeyeceği de aşikar. Verilecek karar doğrultusunda en kısa sürede dolmuş modernizasyonunu hayata geçirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.