Başkan Zorluoğlu, AK Parti Milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Trabzon Valiliği tarafından düzenlenen toplantıda koronavirüs tedbirleri, çay hasadı ve esnafın sorunları değerlendirildi. Toplantıya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Kara ve ilgili daire amirleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, koronavirüs salgını ile ilgili şehir genelinde alınan tedbirleri anlatarak, son durumu paylaştı. 

EL DEĞMEMİŞ YER BIRAKMADIK
Toplantıda söz alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’da Sayın Valimizin Başkanlığında oluşturulan kriz masasında ve İl Pandemi Kurulu içerisinde görevlerimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Diğer taraftan da Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçe belediyelerimizle ve diğer toplumsal kesimlerle iş birliği içerisinde inisiyatif alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürecin başından itibaren bilinçlendirme çalışmalarına çok önem verdik. Koronavirüs salgını nedir, nasıl korunabiliriz noktasında billboardlar, kitapçıklar hazırladık ve sosyal medya mecraları da dahil olmak üzere çok yoğun bir bilgilendirme çalışması gerçekleştirdik. Yine Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak, temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına bu dönemde özel önem verdik. Ve hakikaten neredeyse el değmemiş kamu ve özel sektör kuruluşu, cadde, sokak ve meydan bırakmadık. Bu çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

270 BİN ADET MASKE DAĞITTIK
Trabzon halkının maskesiz kalmaması için ilk günden itibaren yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Valiliğimiz ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezimiz ile birlikte bir çalışma başlattık. Günlük 6 bin maske üretiyoruz ama 10 bine çıkmayı hedefliyoruz. Bunun dışında TİSKİ üzerinden yüzey ve el dezenfektanı da üretmeye başladık. Bunları da kurumlarımızla paylaşıyoruz. Bugüne kadar 270 bin maske dağıttık” diye konuştu.  

SÜREÇTEN ETKİLENEN KESİMLERE ULAŞTIK 
Başkan Zorluoğlu, bu süreçte sosyal ve ekonomik desteklere de önem verdiklerini belirterek “Büyükşehir Belediyesi olarak 10 bin gıda ve 10 bin temizlik paketini şu ana kadar vatandaşlarımıza ulaştırdık. Burada listelerimizi belirlerken de, özellikle esnaf odalarımızla ve diğer STK’lardan da mümkün mertebe yararlandık. Siyasi partilerimizin tamamından da yapılan başvuruları aldık. Dağıtım listelerini belirlerken de özellikle bu süreçten olumsuz etkilenen kesimlere, işten çıkarılan, işini kaybeden ya da ücretsiz izne ayrılan kişilere ayrıca iş yeri kapanan esnafımıza ulaşmaya çalıştık” dedi. 

SICAK YEMEK HİZMETİ VERİYORUZ 
Büyükşehir Belediyesinin sıcak yemek hizmeti ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Başkan Zorluoğlu, “Bu yıl Büyükşehir Belediyesi olarak ilk kez sıcak yemek dağıtımına ağırlık verdik. Dün itibarıyla rakam bin 500’e ulaştı. Herhâlde bu hafta sonuna kadar 2 bine ulaşmayı planlıyoruz. Bu hizmetimizde de ağırlıklı olarak evinden çıkamayan veya kimsesi olmayan kişilere ağırlık veriyoruz” şeklinde konuştu.  

ONLİNE EĞİTİM VERMEYE BAŞLADIK 
Uygulamaya konulduğu günden itibaren beğeni kazanan online…