Üstün; 

Dünya Çevre Günü, ülkemizde ve dünyada çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla bilinçlendirme günü olarak değerlendirilmektedir.


        Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların gayesi, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarının sağlanmasıdır. Çünkü çevreye verilen önem insan varlığına verilen önemle eşdeğerdir.
        Devletimiz çevreyi koruyarak, gelecek kuşakların sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamasını güvence altına almak için gerekli düzenlemeleri yapmaktadır. Bizler de hem birey olarak, hem de toplum olarak, kamu ve özel kuruluşlar olarak üzerimize düşeni yapmalı, çevrenin korunması adına gerekli duyarlılığı göstermeliyiz. Bu kapsamda tüm insanlar, gelecek kuşaklara yaşanabilecek bir dünya bırakma sorumluluğu üstlenerek, artık doğayla savaşmaya değil, onunla uzlaşmaya dayalı yeni bir ortak düşünceye varmak zorundadır.

Daha temiz, elimizdekinin kıymetini bilen, onu geliştirebilen ve toplumsal farkındalık oluşturabilen bir çevre günü geçirmek ve bu günün anlamını tüm hayatımızda yaşayabilmek dileğiyle, başta Sürmeneli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm halkımızın Dünya Çevre Gününü kutluyor, daha temiz bir dünyada mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum.