ÜSTÜN MESAJINDA ; 

Gururla andığımız tarihimizde;  milletimizin bağımsızlığı uğruna  birlik ve beraberlik içinde hareket ederek eşsiz mücadelesi ve fedakarlıklarıyla sahip olduğu  Cumhuriyetin ilanı,  olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. 
 
Her türlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen milletimizin, vatan sevgisi ve  istiklal aşkıyla, bağımsızlığa kavuşabilmesi adına   kadınıyla, erkeğiyle , yaşlısı, genciyle topyekün  aynı  inanç ve kararlılıkla  başladığı Kurtuluş Savaşı,   her safhası  eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu   büyük bir zafer ile sonuçlanmıştır. 
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile başlayan Milli Mücadele’nin  zafer ile noktalanmasını takiben  96 yıl önce  29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyetimiz atalarımızdan bize kalan en büyük miras, vazgeçilmez  ulusal bir değer,  bizi millet olarak yıllardır bir arada tutan toplumsal birlik ve toprak bütünlüğümüzü sağlayan en önemli kazanımımız,   aynı zamanda geçmişten geleceğe uzanan gönüllü bir beraberliktir.  İşte bu vazgeçilmez değerlerimiz, geleceğe büyük bir ümitle bakmamızda ve  her türlü engelin  aşılmasında bizlere güç vermektedir. 
 
Muhteşem bir coğrafyada zengin bir kültür mirasına sahip olan Ülkemizin   uluslararası alanda da hak ettiği yeri aldığına inanıyoruz ve  devletimizin sağladığı imkanlar ile Kastamonu İlimizin de,  yapılan yatırımlar,  hayata geçirilen  projelerle belirlenen hedefler doğrultusunda üst seviyelere yükseltildiğini  görüyoruz. 
 
Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün olmadığı bilinci ile bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin,  ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün  devamı adına dün  ve bugün olduğu gibi yarın da  aynı kararlılıkla duyarlı olmaktır.    
 
Bu duygularla,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Türk Milletinin ve Kastamonu’lu hemşehrilerimizin  Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.