Başkan Üstün’den 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı 
“İnsan hakları, bütün insanların, sırf insan olmalarından dolayı sahip oldukları haklardır. Başka bir deyişle, insan hakları; cinsiyet, etnik köken, dini inanç, gibi özelliklere bakılmaksızın herkesin sahip olduğu haklar bütününü ifade eder. Bu kapsayıcılığı, insan haklarının evrensel nitelikli olmasıyla yakından ilgilidir. İnsan hakları, evrensel nitelikte olmalarının yanı sıra diğer bütün haklardan ve doğrudan insan haklarını konu almayan hukuk kurallarına nazaran üstün ve öncelikli haklardır. İnsan hakları bu üstün konumunu, insan onurunu zedeleyen adaletsizlik ve haksızlık uygulamalarını ortadan kaldırmayı amaçlayan özelliğinden almaktadır. 

Ülkemizde de bu anlayış, “Hukuk Devleti” olma ilkesi içerisinde hayata geçirilmiştir. Bu çerçevede her türlü ayrımcılığı, anayasal ve hukuksal düzenlemelerle yasaklayarak, her bir ferdini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı kabul etmiş ve insan hakları normlarını sağlama sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir. 

İlçemizde de ‘İl İnsan Hakları Kurulu’ tarafından konu ile ilgili bilinçlendirme ve varsa şikâyetleri değerlendirme çalışmaları titizlikle yürütülmektedir.

Bu vesile ile insan hak ve özgürlüklerinin tüm insanlar için eşit ve adil bir biçimde yaşanabildiği, adil ve özgür bir dünyaya ulaşılması temennisiyle “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlarım.”