Başkan Üstün ; Yaşam Boyu Spor İçin Sürmene'ye Olimpik Yüzme Havuzu 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

  Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ,Çarşı Mahallesinde Belediyemize Ait olup Sürmenespor Kulüümüz yararına işletilen Sürmene Halı Saha Yanında entegre olarak yapacak olduğumuz Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun yer teslimini yaptık Zemin Etütleri yapılmaya başlandı.

Başkan Rahmi Üstün, Çarşı Mahallesinde  Spor Genel Müdürlüğü adına tahsisli alanda yapılacak olan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun sondaj Çalışmalarına başlanıldığını hatırlattı.

Üstün ,İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun Tensipleri ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sürmene'nin Evladı Hemşerimiz Mehmet Muş'un Üstün Gayretleri ile ,Gençlik ve Spor Bakanımız Sürmeneli Hemşerimiz Sayın Çağatay Kılıç'ın Oluru ile "Yüzme Havuzu Olmayan İl Kalmayacak" projesi kapsamında gerçekleştirecek yatırımın Sürmene için çok önemli olduğuna değinen Üstün, böylelikle Türkiye'de yüzme havuzu olan İlçeler arasına Sürmene'ninde gireceğini ve gençlerin spora daha fazla zaman ayıracaklarını kaydetti. Gençlerin ve çocukların boş vakitlerini sporla geçirmelerinin önemine vurgu yapan Üstün, Hızlı bir şekilde süreci takip edeceğiz ve 300 gün içerisinde şehrimizi yüzme havuzuna kavuşturacağız. Eğer bir sorun çıkmazsa önümüzdeki Ekim ayı içerisinde tesisimizi açmış olacağız. Böylelikle İlçemize  büyük ve önemli bir yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. Bu yatırım için ilçemiz gençleri adına İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Çağatay Kılıç'a,Ak Parti Genel Başkan yardımcısı İstanbul Milletvekili İlçemizin Evladı sayın Mehmet Muş'a ,Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz'a  ,Trazon Milletvekillerimize ,emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz." dedi.


Üstün, 150 seyirci kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzunun 50x25 metre boyutunda ve 6 parkurlu olacağını belirterek, şu teknik bilgileri verdi: "Havuz suyu dezenfektasyon maddeleri değerleri UHE (Uluslararası Havuz Enstitüsü) standartlarına uygun olarak yapılacak. 50x25 6 parkurdan oluşmaktadır. Ayrıca farklı bölümden oluşan çok amaçlı (idari bina, soyunma odaları, duş kabinleri. vs.) bulunmaktadır. Havuza paralel olarak hemen yanı başında çırpınma havuzu (çocuk), zemin katta giriş bölümü, danışma, fuaye ve soyunma bölümleri, 1. katta ise seyirci holleri ve VİP lobi bölümleri bulunacaktır."