Dolmuş dönüşüm sürecinde 40 dolmuş aracı 80 adet taksiye dönüşecekti. Süreç içerisinde yaptığımız toplantılarda taksi duraklarını da belirledik. Boztepe Dolmuş Durak başkanı ile de görüştüm. Müracaatın varsa gel yap dedim. Hiçbir şekilde bizimle irtibata geçmedi. UKOME kararı ile beraber durak yerlerini tespit ettik. Mevcut duraklarını da rehabilitasyonunu yapıyoruz. Cumartesi günü Boztepe-Çukurçayır’daki taksi durağına ilk etapta verilen 6 taksinin durak yerlerini belirledik. Durak kurulacağı zaman Boztepe-Çukurçayır Dolmuş Durak başkanı yanımıza gelerek, ‘Buraya taksi durağı kuramazsınız’ dedi. Ben de kendisine itirazın varsa devletin yetkili mercilerine itirazda bulun’ dedim. Ben oradan ayrıldıktan sonra taksiciler ile durak başkanı ve çalışan bazı kişiler arasında darp olayı oldu. Hadiseyi boykot etmek amacı ile Boztepe Durak Başkanı eylem kararı alarak halkı taşımama kararı alıyor. Büyükşehir Belediyesi de halkı mağdur etmemek için belediye otobüslerini meydana çıkararak vatandaşı taşımaya başladılar. Buna sebep olan duraktan araçları çeken durak başkanı Hüseyin Turgut Aydın, durağındaki şoförlerin ekmeği ile oynamıştır. Durak başkanının kendi durağındaki esnafı mağdur etmesi ne ahlaki nede etiktir” dedi.

Bir yıldır dolmuş esnafı mağdur olmasın, değişimlerde sorun yaşanmasın diye mücadele verdiklerini ifade eden Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta şunları söyledi;

BAŞKAN USTA; KURA İLE TAKSİ HATTI VERDİK

“Biz bütün dolmuş esnafımıza mesaj yoluyla ulaştık. Üyelerimizin hepsine, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’un aldığı kararları anlattık. Hepsi ile gidip konuştuk. 40 dolmuşun 80 taksiye dönüşeceğini ifade ettik. Bazı duraklarda yoğun talep gelince hak yenmesin diye kura çekimine gittik. Sonra plakaları verdik. Bizde dolmuş esnafımız mağdur olmadan bunu çözmek için yoğun çaba sarf ettik. Ardından Boztepe Durak yönetimi hatlardan araçlarını çekince bir süre vatandaş duraklarda beklemek zorunda kaldılar. Buna karşılık Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu da durağa otobüs hattı koydu. Biz her zaman şoför esnafımızın yanında yer alıyoruz. Onların mağdur olmaması için elimizden geleni yaparken böyle bir uzlaşmazlıkla karşılaşmak bizi üzdü. 


USTA ŞOFÖR ESNAFIMIZA ZARAR VERİYORLAR

 Şoför esnafımızın haklarını savunurken birilerinin bun konuda ters davranması, yalan yanlış beyanlara başvurması, doğru değildir. Bu davranışlar şoför esnafımız için verdiğimiz mücadeleyi sekteye uğratmakta kalmıyor, şoför esnafımıza zarar vermekten başka bir şey sağlamıyor. Trabzon’da yıllardır vatandaşıyla en yakın temasta olan dolmuş esnafı ile halkın arasındaki huzuru kimse kendi kafasının arkasındaki kirli düşüncelerle ve birilerinin güdümüyle bozmaya kalkmasın! Buna öncelikle başkan sonra da bu şehrin evladı  olarak asla müsaade etmeyeceğimin bilinmesini isterim.