Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, koronavirüs salgınına karşı belediye olarak ilk andan itibaren alınan önlem ve tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


 
Virüse karşı en önemli mücadelenin tedbir olduğunu belirten Başkan Sarıalioğlu, bu konuda vatandaşlara da büyük görevler düştüğünün altını çizerek, "Doğru tedbirleri alarak el birliği ile bu süreci atlatacağız. Evde Kal Of" dedi.


 
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni koronavirüs salgınının Türkiye'de de görülmesinin ardından virüse karşı tedbirlerin en üst seviyede tutulduğunu ifade eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, vatandaşların sağlığı düşünülerek tüm adımları attıklarını söyledi.
 
İlçe genelinde tüm kamu kurumları başta olmak üzere halkın yoğun olarak kullandığı birçok noktada ilaçlama ve dezenfektasyon çalışması yapıldığını bildiren Başkan Sarıalioğlu, "Küresel salgına dönüşen ve pandemi olarak kabul edilen koronavirüse karşı ülke olarak bugüne kadar etkin ve başarılı bir mücadele veriyoruz. Özellikle halkımıza hizmet verdiğimiz alanlarda herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için önlem amaçlı dezenfekte işlemlerimiz devam ediyor. Kamusal alanlar, kurum binaları başta olmak üzere birçok noktada dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışması yürütülüyor. Ekiplerimiz, ilçe genelinde halkımızın sağlığını korumak adına tüm gayretleriyle çalışıyorlar. Bundan sonra da önlemleri belediye olarak, devletimizin tüm kurumlarıyla işbirliği içinde yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.
 
DUA, DİKKAT VE GAYRET
 
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Alınan önlemlere karşın vatandaş olarak bizlere de çok büyük bir görev düşüyor. Önümüzdeki 2-3 hafta hastalığın yayılması noktasında son derece önemli. Bu dönemde virüsten korunma kurallarını çok sıkı bir şekilde uygulamalıyız. Koronavirüsten korunma yollarının en başında hijyen geliyor. Tüm vatandaşlarımızdan ricamız, hijyen kuralları çerçevesinde hassas davranmalarıdır. Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir. Peygamber Efendimiz; "Bir yerde veba hastalığı çıktığını duyarsanız oraya girmeyin, bulunduğunuz yerde veba hastalığı çıkarsa o bölgeden de ayrılmayınız" buyurmuştur. Yeni tip koronavirüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar; İslam’ın şiârı olan ezanlarımız okunmaya devam edecek. Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilecektir. Vatandaşlarımızın sağlığını korumayı, bilhassa yaşlılarımızın can güvenliğini sağlamayı hedefleyen ve muhtemel zararları önlemeye yönelik olan bu kararların uygulanması insani ve vicdani bir sorumluluktur. Tüm insanlığı tehdit eden bir salgın sebebiyle alınan bu kararlara uymamak büyük bir vebal ve kul hakkı ihlalidir. Lütfen camilerimizi kullanmayalım, namazlarımızı evimizde kılalım, unutmayalım ki yüce dinimiz haram kıldığı her şey insan sağlığı ile ilgilidir. Haydi evlerimizi camiye çevirelim. Çocuklarımıza, eşimize imam olup, namazlarımızı evimizde cemaatle kılalım. Rabbim bu belayı âlem-i İslam'dan def-u ref eylesin. Bu belayı Âlem-i İslamın lehine sonuçlandırsın" şeklinde konuştu.