Başkan Revi'den ''10 Ocak Gazeteciler Günü Mesajı ''

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Revi “Basın Milletin müşterek sesi ve demokrasinin vazgeçilmez unsurudur.” dedi. 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Tüm basın yayın kuruluşlarının meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapmaya devam edeceğine inanıyorum. Basın Milletin müşterek sesi ve demokrasinin bir gereğidir.” ifadelerini kullandı.  
Gazeteciliğin üstlendiği görev ve sorumluluk anlamında kamu görevi niteliği taşıdığının altını çizen Revi açıklamasını şöyle sürdürdü: “ Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız ve doğru bilgilendirilmesi ile vatandaşların haber alma hakkı korunmaktadır. Bu görev demokrasimizin de gelişmesine önemli ölçüce katkı sağlamaktadır. Özellikle bu süreçte her türlü zorluğa rağmen görevlerini sürdüren gazeteci kardeşlerimi tebrik etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın deyimiyle son 16 yılda ülkemiz genelinde hayata geçirilen reformlar, Türk basınının zenginleşmesine, çeşitlenmesine, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur. Dünün gazete manşetleriyle hükümet yıkanlar, ülkenin gidişatına yön vermeye çalışanlar, siyasi iradeyi ve halkı hizaya çekmeye çalışanlar gelişen demokrasi ile birlikte aşama aşama devre dışı kalmış ve yok olma yolunda ilerlemektedir. Hem yerelde hem ulusalda bu mantık ile hareket edenler neredeyse kalmamıştır. Bu manada basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da büyük önem taşımaktadır. “
 Trabzon’da görev yapan basın mensuplarını özellikle tebrik eden Revi “ Yerel basınımız yazılı, görsel ve internet haberciliği vasıtasıyla Trabzonlu hemşerilerimizi bilgilendirirken aynı zamanda şehrimizin tanıtımını yaparak Trabzon’un kapılarını dünyaya açıyorsunuz. Sizlere bu konuda özellikle teşekkür ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolaysıyla basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik eder, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet dilerim.” cümlelerine yer verdi.