Başkan Rahmi Üstün,TİSKİ Genel Müdürü'ne Araklı -Sürmene Su Projesinin Akibetini Sordu 

Trabzon İl Koordinasyon Kurulu 2019 Yılı 3. Dönem Toplantısı Trabzon Vali Vekili Nusret Şahin başkanlığında koordinasyon kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Trabzon'un ilçelerinin Kaymakam ,Belediye Başkanları ve Daire Amirlerinin katıldığı toplantı Valilik Toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda Gündeme Büyükşehir Belediyesi TİSKİ  Trabzon Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Büyükşehir olduktan sonra İlçelerde ,Mahallelerde ve Köyden dönen Mahallelerde su kullanılmadan vatandaşlardan istenmekte olan Su Faturaları oldu.

 

Asrın suyu diyerek Araklı ve Sürmene İlçelerinin Yeşilyurt Yaylasından çok büyük zahmetlerle Araklı ve Sürmene'nin yüzyıllık su ihtiyacını karşılamak üzere getirttikleri su arıtma probleminin hala daha halledilmemesinden dolayı iki ilçe halkı su sıkıntısı çekiyor ,böyle gidersede çekmeye devam edecek. 

ARAKLI -SÜRMENE SU PROJESİNİN MÜTEHAİTİ İFLAS ETTİ 
TİSKİ Genel Müdürü Ali Teketaş  Trabzon için yaptıkları hizmetleri anlatırken söz alan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün önce Sürmene -Araklı İçme suyunun akibetini sordu . TİSKİ Genel Müdürü Teketaş ,Projeninin %95'inin bittiğini müteahitin iflasını verdiğini sırf bu yüzden mahkeme kararını beklediklerini en yakın zamanda arıtma için ihaleye çıkacaklarını ve suyu devreye alacaklarını ,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun ilk verdiği emir bu doğrultuda olduğunu hatırlattı. Başkan Üstün ,vatandaşlar kullanmadıkları suya saat takıldığını ve ücret istediğini bunada itirazların olduğunu söyledi. Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın ,aynı konu üzerine konuştu bu uygulamaya itiraz etti. TİSKİ Genel Müdürü Ali Teketaş kaliteli su içebilmek için bu ücretlerin alınması gerektiğini Trabzon'da kayıp su miktarı % 65 civarında olduğunu söyledi.