AK Parti'nin özel gereksinimli bireyler ile alakalı önemli çalışmalara imza attığını belirten İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Bizler AK Parti iktidarı olarak otizmli bireyler konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmde kaynaklanan farkındalıklara yönelik çözümler üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi. 

Her insanın dünyaya farklı özelliklerle geldiğini ifade eden İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu şunları söyledi: "Yüce Allah hepimizi birbirimizden farklı yaratıyor. Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz ve her insanın üzerimizde büyük sorumlulukları vardır. Bizler hem bireysel olarak hem de AK Parti iktidarı olarak tüm özel gereksinimli bireylerde olduğu gibi otizmli bireyler konusunda da gereken hassasiyeti göstererek özellikle erken teşhis konusunda ve sağlık alt yapımızı geliştirme anlamında önemli çalışmalara imza attık. Otizmli bireylerin sosyal hayatta yer bulabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını rahat hür ve güvenli bir şekilde karşılayabilmeleri için hem sağlık anlamında hem de birçok konuda ailelere ve özel bireylere elimizden gelen tüm desteği vermeye gayret ediyoruz. İlimizde de parti bünyemizde özel gereksinimli bireyler için kurulan ve faaliyetlerine devam eden Engelliler Koordinasyon Merkezimiz hassasiyetle çalışmalarına devam ediyor ve tüm özel gereksinimli bireylerle olduğu gibi otizmli bireylerin talepleriyle ilgilenmeye gayret gösteriyor."


Otizm konusunda toplumsal farkındalığın artması gerektiğinin altını çizen İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu: "Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir kez daha herkesi bu konuda hassas davranmaya duyarlı olmaya ve toplumsal olarak bu konuları daha fazla önemsemeye davet ediyorum. Otizmli çocuklarımızın, yetişkinlerin ve ailelerinin her zaman yanlarında olduğumuzu belirterek kendilerine sağlık ve mutluluklar diliyorum."ifadelerini kullandı.