Başkan Muhammet Balta'dan Vakfıkebir'e 4 Yılda Tam 170 Milyonluk Dev Yatırım 

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta 4 yıllık Başkanlığı Vakfıkebir'e Devlet ve Belediye Yatırımlarını tek tek saydı. İşte o yatırımlar. 
1- 276 kilometre beton yol yaparak ilçe tarihinin en büyük yol hamlesini gerçekleştirdik. 
2-53 bin m³ asfalt yol yaptık.
3-114 bin m³ sanat yapısı (taş duvar) inşa ettik. Bu alanda da tarih boyunca yapılan sanat yapılarının 5 katı daha fazla hizmet ürettik. 
4- Fol Deresi Rehabilitasyon ve Islahı Projesi ile ilçemize muhteşem bir sosyal alan kazandırdık.
5-Yeni Cami Projemizle birlikte halkımızın beklentilerine cevap verdik
6- Şadırvan Projemizle tarihi şadırvanımız ve çevresi muhteşem bir görünüm kazandı.
7- Belediyemiz araç parkını 19 yeni araç ve iş makinesi ile güçlendirdik 
8- Çocuklarımız oynasınlar diye ilçemizin dört bir tarafını çocuk oyun parkları ile donattık. 
9-Kanuni Sokak'ta örnek bir proje gerçekleştirdik.
10- Yayla yollarımızda yoğun bir bakım onarım çalışması başlatarak abi konumunda olan Vakfıkebir İlçemize yakışır şekilde üzerimize düşen görevleri yaparak tüm yöre halkımıza hizmet ediyoruz. Karadağ Yaylası ve çevresi, Beypınarı Yaylası ve çevresi 36 obanın yolu belediyemiz imkanları tarafından düzenlenerek halkımızın hizmetine sunuldu. Yaylalarımızda yol bakımı, yeni yol açma, asfalt ve parke taşı döşeme çalışmaları gerçekleştirdik. Bu çalışmalar için 1,5 milyon TL harcadık. 
11- Önce alt yapı sonra üst yapı” dedik. Mahallelerimizde yağmur suyu, kanalizasyon çalışmalarımızla görünmeyen hizmet olarak değerlendirilen ilçemizin alt yapısını büyük yatırımlar gerçekleştirdik “Cumhuriyet, Çarşı, Kemaliye, Büyükliman ve Yalıköy Mahallemizde yağmursuyu hattı çalışmaları yaptık. Hacıköy, Kirazlık, Büyükliman, Aydoğdu mahallelerimizin suyunu yaptırdık. Hacıköy ve Hürriyet Mahallelerimizin kanalizasyon çalışmalarını tamamladık. 
12- Merkez mahallelerimizde ve Yalıköy Mahallemizde yapılan ve yapımı devam eden kaldırım taşı döşeme çalışmalarımızla modern sokaklar inşa ediyoruz..
13-Eğitime her alanda büyük destek verdik. Belediyemiz imkanları ile okullarımızın fiziki ihtiyaçlarını giderdik. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine her zaman destek olduk. Okullarımız da yaptığımız çalışmaların bir bölümü şöyle; Yalıköy İmam Hatip Ortaokulu’nun çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Vakfıkebir Cumhuriyet İlk Ortaokulu’na sahne ve demir kapı yaptık. Deregözü İlkokulu’nun çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Vakfıkebir Atatürk Anaokulu’nun çevre düzenlemesini, çatısını, boyasını ve iç donamını yaptık. Osman Tan İlk Ortaokulu’nda boya, kalebodur döşemesi ve giriş kapısı yaptık. Fevziye İlk Ortaokulu parke taşı döşeme çalışması gerçekleştirdik. Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokuluna oturacaklar yaptırdık. Büyükliman İlk Orta Okulunun çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Fen Lisemizde öğrenim gören öğrencilerimizin yatılı olarak kaldıkları Vakfıkebir METEM’e gidiş gelişleri için ücretsiz araç tahsis ettik. 
14- Kültürel faaliyetlerde rekor kırdık. 4 yılda 100’den fazla kültürel faaliyet gerçekleştirdik. Belediyemiz bünyesinde tiyatro, resim sergisi, konferans ve kitap basımı gibi onlarca kültürel faaliyete imza attık. 
15- İlçemizde bir ilk gerçekleştirdik. Belediyemiz tarafından ilçemizin tarihine ışık tutacak, ‘Osmanlı Belgeleri’nde Vakfıkebir’ ve ‘Hicranlı Yıllarında Büyükliman’ isimi kitapların basımını gerçekleştirerek gelecek nesillerimize çok önemli miraslar bıraktık.
16-Vakfıkebir’imizin 100. Kurtuluş Yıldönümü dolayısıyla ilçemize ilk kez Plastik Sanatlar sergisi açtık.
17- İlçemizde yine bir ilk olan ve sizlerin büyük ilgisini çeken Vakfıkebir Belgeseli ve Vakfıkebir Tanıtım Klibi çektik. 
18-Belediyemiz bünyesinde arşiv çalışması başlatarak sizlerinde katkılarıyla ulaştığımız fotoğraf, görüntü ve belgeleri toplayarak arşivlemeye başladık.
19- Camilerimizi ve okullarımızı düzenli olarak temizliyoruz. Ayrıca cami ve tarihi yapılarımızın ışıklandırmasını gerçekleştirdik. 
20-Kurumsulaşma yolunda önemli adımlar attık. Belediyemizin web sitesini tamamen yenileyerek, İOS ve Adroid uygulamaları ile halkımızın hizmetine sunduk. 
21-Almanya, Ankara ve İstanbul’da yapılan ‘Trabzon Tanıtım Günlerine’ katılarak ilçemiz ve ekmeğimizi tanıttık. Vakfıkebirimizi gururla temsil ettik. 
22- LED ekran kurduk. 
23-Sporun ve sporcunun yanında olduk. Amatör spor takımlarımıza ve sporcularımıza büyük destek verdik. Amatör Kümede ilçemizi temsil eden Vakfıkebir Büyükliman Belediyespor’a görev süremiz boyunca 100 bin TL katkıda bulunduk. Ayrıca kulüp bünyesinde veya bireysel olarak faaliyet gösteren tüm sporcularımıza destek olarak başarılı olabilmeleri için imkanlarımızı seferber ettik. 
24- Belediye olarak 80 milyon TL'lik yatırım yaparak ilçemize hizmette altın çağını yaşattık.

BELEDİYEMİZ TARAFINDAN YAPIMI DEVAM EDEN PROJELER 
25- İçerisinde 1,5 kilometrelik yürüyüş yolu, bisiklet alanı, büfe, minik restraurant, dinlenme alanı, gölgelik, denize girme alanlarının bulunduğu ve Karadeniz Bölgesi’nin en güzel plajlarından birisi olmaya aday olan Vakfıkebir Plajı projemiz başladı. Yaz sezonuna hizmetinizde olacak. 
26-İlçemizde atıl durumda bulunan otelimizin tadilatını yaptırdık. Çok modern bir görünüme kavuşan otelimiz Ramada markası ile önümüzdeki günlerde önemli bir marka ile hizmet vermeye başlayacak. Otelimizin tadilatı için 15 milyon TL harcandı. 
27- Sahilimizin Dolgu İmar Planımızı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinden onaylatarak bakanlığımıza sunuldu. Vakfıkebir’imize toplamda 720 dönümlük bir alan kazandıracağız. 
28- Uzun yıllardır ilçemizde gündeme de olan Vakfıkebir Ekmeği'nin coğrafi işaretinin alınası için Belediye Başkanımız Muhammet Balta'nın başlattığı çalışmaların ardından yaptığımız resmi başvuru kabul edilerek işleme alınmış, başvurumuz askıya çıkmıştır. 
29-İlçemizin marka değerine katkı yapacak çalışmalara bir yenisini daha ekledik. “Külek Peyniri’ne” coğrafi işaret alabilmek için başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Başvuru için gerekli belgeleri oluşturarak birkaç gün içerisinde, Türk Patent Kurumuna resmi başvuruyu yapacağız. 
30- Trabzon’da sadece Ortahisar Belediyesi tarafından kullanılan WEB tabanlı kent bilgi sistemi kurulum projesi için son hazırlıkları gerçekleştiriyoruz. 
31-İlçemizde önemli bir sorun haline gelen 112 Acil Servis İstasyonu Belediye Başkanımızın yoğun gayretleriyle hizmete giriyor. Belediyemiz tarafından helikopter pisti ve çatısı yaptırılan 112 Acil Servis İstasyonu Doğu Karadeniz Bölgesinde helikopter pisti olan ilk istasyonu olacak.

BELEDİYEMİZ TARAFINDAN PLANLANAN PROJELER 
32-Yalıköy Mahallemizin Sahilimizde 24 bin metrekare alan üzerinde bölgede ilk olacak muhteşem bir proje hazırladık. Kısa bir zaman içerisinde hepimizin gurur duyacağı projenin yapımına başlamayı planlıyoruz. 
33- İskele ve çevresi için peyzaj projesi hazırladık. Proje tamamlandığında vatandaşlarımız tarihi Vakfıkebir İskelemizin çevresinde sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecek yeni bir mekana kavuşmuş olacak. 
34- Vakfıkebirimizin caddeleri için hazırladığımız projeler ile ilçemizin görünümü baştan aşağı değişecek.
35- İlçemizde Yavuz Sultan Selim Camii ile Gençlik Merkezimize uzanan sahil dolgu alanından modern pazaryeri, çocuk oyun alanı, spor alanı ve sosyal alanların bulunduğu muhteşem bir proje hazırladık. Bu yıl içerisinde projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. 
36- Sahil parkı projesi. Sahil parkımızda içerisinde sosyal ve kültürel alanlar ile rastaurantın yer alacağı projemiz için son hazırlıkları yapıyoruz.

BELEDİYEMİZ VE KAMU İŞBİRLİĞİ İLE YAPILAN HİZMETLER 
37- Eski sahil yolumuzu bölünmüş yol olarak kaldırımları ile birlikte yeniden düzenledik. 
38- Belediyemiz tarafından yeri tahsil edilen ve tadilatı yaptırılan Sosyal Hizmet Merkezimiz tüm yöreye hizmet veriyor
39- Belediyemiz tarafından yeri tahsil edilen ve tadilatı yaptırılan İş-Kur Vakfıkebir Hizmet Merkezi hizmete girdi. İş-Kur Hizmet Merkezimiz de tüm yöreye hizmet veriyor. 
40- Kemaliye İlkokulumuza yeni bir bina kazandırdık. Okulumuz Kemaliye Adnan Demirtürk İlköğretim Okulu olarak yeni binasında eğitim-öğretime devam etmektedir. 
41-500 kişilik Adnan Demirtürk Öğrenci yurdumuzla ilçemizdeki büyük bir eksikliği giderdik.
42- İlçemiz artık MOBESE sistemi ile izleniyor. 
43- Vakfıkebir'imize TOKİ aracılığıyla 184 adet yeni konut kazandırdık. 
44- Belediye Başkanımız Muhammet Balta’nın girişimleriyle, mahallelerimizde elektrik tellerinin yer altına alınması, trafo ve şebekelerin yenilenmesi için büyük yatırımlar yapıldı. Büyükliman Yöresi’ne enerji sağlayan, Yalıköy Trafo Merkezi ile Vakfıkebir 1 Nolu dağıtım merkezi arasındaki enerji nakil hatları çift devre olarak yer altına alındı. Vakfıkebir 1 Nolu dağıtım merkezi yeniden dizayn edilerek modüler hale çevrildi. Yalıköy Küçükdere Mevkii, Büyükliman, Çarşı, Hürriyet ve Cumhuriyet Mahallelerimizde alçak gerilim şebekesi yer altına alındı. Rıdvanlı, Sekmenli ve Mısırlı Mahallelerimizin alçak gerilim şebekeleri yenilendi. Hamzalı, Yaylacık ve Deregözü Mahallelerimizde alçak gerilim hatları kısmen yenilendi. Karatepe Mahallemizde alçak gerilim hattı yenileniyor. Eski sahil yolu güzergahının aydınlatılması yapıldı ve aynı güzergahtaki alçak gerilim hattı yer altına alındı. Körez ve Çamlık Mahallelerimizde sel dolayısıyla hasar gören şebekeler yenilendi. Güneyköy ve Kıranköy Mahallelerimize ilave trafolar konularak trafo bölgeleri yenilendi. 
45- İlçemize Fen Lisesi kazandırdık.
46-Fol Deresi ikinci etap çalışması. Fol Deremizin 2. Etap Islah Projesinin ihalesi yapıldı. Çalışmalara başlanılacak.BELEDİYEMİZ KAMU İŞBİRLİĞİ İLE DEVAM EDEN VE PLANLANAN PROJELER 
47-Bölge adliye binası için üzerimize düşen görevleri yerine getirerek arsa satın aldık. Tüm Yöreye hizmet verecek olan adiye binamızın yapımına kısa bir süre içerisinde başlanılacak.
48-Belediyemiz tarafından arsa tahsisi yapılan modern Emniyet Müdürlüğü binamızın projesi onaylanarak ihale aşamasına gelmiştir. Yeni binamızda çevik kuvvet birimi de bulunacak.
49-Eski Kemaliye İlkokulunun olduğu yere yurt binasının yapımına başlanıldı. 
50-Başkanımızın girişimleri ile ilçemizin şehiriçi su şebekesinin değişimi için 30 milyonluk bir proje hazırlandı 

51-Vakfıkebir’de uzun yıllardır gündemde olan Organize Sanayi Bölgesi’nde sona geliniyor. Önümüzdeki günlerde arsa tahsisi yapılmaya başlanılacak.
52- Vakfıkebir’e doğalgaz geliyor. Altyapı çalışmaları devam eden doğalgaz hattı kısa bir süre içerisinde tamamlanarak ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.
53-Gülbahar Hatun İkinci Etap Bölünmüş Yol Projesi. Eski sahil yolunun Beşikdüzü sınırına kadar olan bölümü, hastane önüne dalçık yapılmasını da içeren projenin ihalesi yapıldı. 
54-Yer tahsisini yaptığımız kapalı yüzme havuzu için Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'dan söz aldık. 
55-Kaymakamlık lojmanı yapımı son aşamaya geldi 
56- Belediye Başkanımız Muhammet Balta’nın girişimleri sonucunda Gülbahar Hatun Caddesi eski Sahil Yolu güzergahında yayaların karşından karşıya geçişlerinde güvenliğini sağlamak amacıyla belirlenen üç ayrı yere ışıklı geçitler yapılacak. 
57- Başkanımızın yoğun gayretleri ile Belediye (Cezaevi) Caddesi, Hasan Cemil Güç Caddesi ve Ömer Nakkaş Caddesi, toprak işleri, sanat yapıları, yağmur suyu (drenaj hattı) ve çevre düzenlemeleri 22 Haziran 2018 tarihinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihale edilmiştir.

KAMU TARAFINDAN YAPILAN HİZMETLER 
58- Vakfıkebir Devlet Hastanemiz yeni yapılan modern binası ile tüm bölgeye sağlık hizmeti vermektedir. Hastanemize tomografi ve MR cihazlarını kazandırdık. Palyatif merkezini açtık. 
59- Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Otelini ilçemize kazandırdık. 
60- Vakfıkebir Fen Lisemize yeni bir salon kazandırdık.

ı