Kurukız açıklamasında ;Fatih Sultan Mehmed Han'ın kutlu emaneti Fethin Sembolü, bu topraklarda ki varlığımızın mührü Ayasofya ile yeniden dirilişin yeniden şahlanışın adımlarını atıyoruz.
Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin Ayasofya ile ilgili düşüncelerini ve bizim düşüncelerimizi Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisinde dile getirmiştik.
Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli;  Ayasofya Camii Müslüman gönüllerle buluşmalı, kapısı ibadete mutlaka açılmalıdır. Kimin ne söylediğinin bir önemi yoktur. Önemli olan milletin ne dediği, ecdadın ne istediği Allah'ın ne emrettiğidir. Ayasofyada çan sesleri değil, Ezan sesleri yükselmelidir sözleri ile vermiş olduğu destekler ve bu süreçte zincirlerin tektek kırılarak Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasına öncülük eden Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın almış olduğu karardan ziyadesiyle mutlu ve memnunuz.
Ayasofya bizim kılıç hakkımızdır. Fatih Sultan Mehmed Han’ın emaneti, Türkiye de İslam hakimiyetinin göstergesidir. Müslüman Türk Milletinin beklentisi gerçekleşmiştir.
Alınan bu kararın ülkemize,  Türk İslam Alemine ve tüm Ümmeti Muhammed’ e hayırlı olmasını yüce Rabbim den niyaz ediyorum.