CHP’li üye Turgay Şahin’in konuşmasıyla üst seviyeye çıktı. Şahin, Kurukız’a “Önce kendi ilçenin sorunlarını çöz” deyince Kurukız, “Eylül ayında açılışlarım var. Gelin, ilçemle ne kadar alakadar olduğumu orada belki görürsünüz” cevabını verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Kurulunda gerilim üst seviyeye çıktı. Olağan Genel Kurulun 2. Birleşimi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonunda Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında yapıldı.

Genel Kurulda, gerilimi ateşleyen nokta Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın konuşması oldu.

İSTANBUL'DA TANKERLERLE SU TAŞINIYOR

Genel Kurulda söz alan Kurukız,  Trabzon’un Büyükşehir olması ve TİSKİ’nin kuruluş aşamasından bahsederek, “TİSKİ kuruluşundan beri Trabzon’un 18 ilçede hizmet verir hale gelmiş. Sizde takdir ederseniz, partili partisiz bakmadan herkes çok rahat görebilir. 811 bin insana hizmet vermek, tüm ilçelerde şubeleşmek, teknik ekiplerini kurulmuş bir konuma gelmek hakikaten takdire şayandır. Ben de şunu söylemek istiyorum: Ben de bir Cumhur İttifakı Belediye Başkanı olarak, AK Parti iktidarları döneminde kötü şeyler oluyor gibi eleştirileri yanlış buluyorum. Adeta kuma kafayı gömmek gibi diyorum. AK Parti iktidarları döneminde su kanalizasyon, alt yapı ve sağlıkla dünyada örnek iktidar dönemlerinden olduğunu çok rahat söyleyebiliriz. CHP en son 80 öncesinde iktidar olmuştu. Bugün İstanbul’da tankerlerle mahallelere su taşınıp, bidonlarla dağıtıldığı dönemi yaşıyoruz. TİSKİ Genel Müdürümüz ve tüm ekibini takdir ediyorum” dedi.

Bu sözlere CHP Grup Başkanı Vekili Turgay Şahin ise ilk etapta söz almadan sert bir tepki verdi. Ardından Genel Kurulu yöneten Başkan Vekili Atilla Ataman, ısrarla söz isteyen Şahin’e söz verdi.

ÖNCE KENDİ İLÇESİNİN SORUNLARINI ÇÖZSÜN

Kurukız’a cevap veren Şahin, “Yıllardır burada siyaset yapmamaya özen gösteriyorum. Ben de siyaset yapabilirim. Ben de Kılıçdaroğlu’nun doğum gününü kutlarım… Daha dün yerel basında çıktı, ‘Şalpazarı halkı bulanık su içiyor’ diye. İstanbul’da su tankerini burada mevzu yapacağına önce kendi ilçesinin sorunu çözsün. Çünkü 30 senedir orada CHP iktidarı yok. Hep bu zihniyet var. Biz 11 yıldır burada yanlış olsun doğru olsun Faaliyet Raporuna evet oyu verdik. Dün burada AK Partili belediye başkanları eleştirdi. Şimdi Başkan Kurukız, kalktı burada Trabzon’da ki sorunları konuşması gerekirken İstanbul’da İSKİ’nin tankerleri su veriyor diyor. El insaf, kardeşim. O adam daha 1 seneden beri orada. 24 seneden beri orayı siz yönettiniz. 24 sene geçsin de ondan sonra konuşalım. Trabzon’un ali menfaatlerini konuşacaksak konuşalım. Ama siyaset yapacaksak, ben de siyasetçiyim.” dedi.

BAŞKAN KURUKIZ, CHP’Lİ ŞAHİN’İ AÇILIŞA DAVET ETTİ

Daha sonra söz alan ve Turgay Şahin'e cevap veren Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, "Bir siyasetçi bir camiayı eleştirirken kendisine cevap verileceğinin hesabını yapmalı. Burada yerel siyaseti genel siyasete taşıyarak, TİSKİ'nin sorunlarını AK Parti iktidarlarıyla ilişkilendirip genel siyasete taşıyan da sizlersiniz. Trabzon'da beğenmediğiniz hizmetlerin AK Parti ile ne alakası varsa İstanbul'da bidonla dağıtılan suyun da o denli alakalı olduğunu düşünüyorum. İlçemdeki sorunları ben takip ediyorum merak etmeyin. TİSKİ Genel Kurulunun birinci günü söz alıp ilçem Şalpazarı ile ilgili su sorunlarını dile getirdim. Bunun akabinde sayın TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş bey de 10 gün içinde ihalenin yapılacağını, sorunun çözüleceğini söyledi. Ben de buradan kendisine teşekkür ettim. Şunu da buradan kendisine aktarmak istiyorum. Şalpazarı ilçemde Eylül ayında bir dizi açılış gerçekleştireceğim. Belediye hizmet binası, yüksekokul, hükümet konağı, gençlik merkezi, cadde ve yürüyüş yollarımız, aydınlatmalarımız, öğretmenevimiz, park ve bahçe düzenleme çalışmaları gibi çalışmalarımızın açılışlarına sizi de bekliyorum. Gelin, ilçemin sorunlarıyla ne kadar alakadar olduğumu belki orada görürsünüz.” dedi.