Başkan Genç’ten 19 Mayıs Mesajı 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Genç, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkarak İstiklal Savaşı'nı başlattığını anımsattı.

"19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir dönüm noktasıdır. Yurdumuzu işgal eden emperyalistlere karşı Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık örneği sergilemiştir." ifadesinde bulunan Genç, bu kahramanlığın ilk kıvılcımının 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılarak düşmanların yenilgiye uğratıldığını vurguladı.

Genç, şöyle devam etti: 

"Türk milletinin her bir ferdi, 19 Mayıs tarihini çok iyi bilmeli, idrak etmeli ve asla 19 Mayıs tarihini unutmamalıdır çünkü bugün ülkemizde oynanmak istenen oyunlar 19 Mayıs ve daha sonraki tarihlerde yaşanan işgal girişimleriyle aynı amacı gütmektedir. O da Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek, parçalamak ve esaret altına almaktır. İstiklal Savaşı'nda yapamadıklarını şimdi başarmaya çalışıyorlar ama Türk milleti komşu ülkelerimizde ve vatanımız üzerinde oynanan bu oyunları hezimete uğratarak bertaraf edecektir ve 19 Mayıs 1919'da yakılan özgürlük meşalesini ilelebet söndürmeyecektir."

Genç, 19 Mayıs vesilesiyle bu güzel ülkeyi emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün komutanları ve şehitleri bir kez daha hayırla yad ederek rahmet ve minnet dileklerini sundu.