Başkan Genç,Kapanan Belde Belediye Başkanları İle Bir Araya Geldi
Ortahisar Belediye Başkanı Genç, “Samimi söylüyorum eksiklerimi söyleyin eleştirilerinizi öğrenmek istiyorum.”dedi. 
Ortahisar İlçe Belediyesini oluşturan ve 2014 yılında kapanan eski beldelerin belediye başkanları yıllar sonra bir araya geldi. 
Başkan Genç, Eski Belde Belediye Başkanlarını bir araya gelerek, ilçede gördükleri eksiklerin olup olmadığını sordu. 
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, ‘Yerel Buluşmalar’ kapsamında kapanarak Ortahisar İlçe Belediyesini oluşturan eski Belde Belediye Başkanları ile haftasonu kahvaltıda bir araya geldi. 
Buluşmada konuşma yapan Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç, “ Burada sizler ile birlikte bir arada olmak beni sevindirdiğini sizlere belirtmek isterim. Her işin kurulum süreci kolay değildir. Beldelerimizin, köylerimizin şehre adaptesi, imar uygulamalarının ahenk içinde olması, hepimizin yol yapma ve alt yapı çalışmalarının bir an önce tamamlanması için tüm belediyemiz var gücü ile çalışıyor. Sizlerin daha önce belediye başkanlığı yaptığı beldelere gittiğimizde yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı orada yaşayan vatandaşlar tarafından bizlere sizler için çok güzel ve olumlu sözler söyleniyor. Bizde halkı tarafından sevilen başkanlarımız ile birlikte bir arada olmak istedik. Sizler ile birlikte bir araya gelerek, hasbihal yapmak istedik. Dün sizler halkımıza hizmet ediyordunuz bugün ise, cenabı Allah bizlere hizmet etmeyi nasip etti.”ifadelerine yer verdi. 
“GÖRDÜĞÜNÜZ EKSİKLERİMİZİ DİNLEMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK” 
Dün sizler güzel işler yaptınız bugünde bizlerin güzel işler yapmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Genç, “ Yarın başka birileri buralara gelecek ve daha güzel hizmetler yapmaya devam edecek. Dün siz, bugün biz yarın ise başka arkadaşlarımız. Amacımız güzel anılmak. Bıraktığınız eserler ve hizmetler ile birlikte bizlerde devam ediyoruz ve yenilerini eklemeye çalışıyoruz. Yaptığımız, yapa bildiğimiz kadar, çok işleri daha yapıyoruz yapacağız. Burada sizlerin daha önce ki, tecrübelerinizden yararlanmak isteriz. Bunu samimi olarak söylüyorum. Eleştirilerinizi dinlemek için bir araya geldik. Görmüş olduğunuz eksiklerimizi bizlere söylemenizi isterim.”dedi. 
ALTUNBAŞ, “ SİZLERİN DENEYİMLERİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ.”
Başkan Genç’in ardından söz alan AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, “ Yerel buluşmalar adı altında bir uygulama başlattık. Belediye başkanımız ve İl Başkanımız himayesi ile. Bugünde daha önce Ortahisar ilçesi içerisinde belde belediye başkanlarımızın tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Bu nedenle deneyimli ve tecrübelerinizden yola çıkarak Ortahisar’da ki eksiklerimizi yada yapacaklarımızı öğrenmek için burada bulunuyoruz.”şeklinde konuştu.
REVİ, “SİZLERİN GÖZÜNDE BİZLER NASIL HİZMET YAPIYORUZ?”
Kahvaltıda bulunan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “ İki dönem meclis üyeliği yaptım sizler ile birlikte çalıştım. 37 aydır AK Parti il başkanıyım. Burada hepiniz ile birlikte hem meclis üyesi ve meclis başkanı iken çalıştık. Biz hizmet yaparken hep kendi penceremizden bakmak olmuyor. Bunları yaparken sizlerin gözü ile nasıl oluyor yada nasıl gözüküyor öğrenmek için bu toplantıyı gerçekleştirdik.”dedi.
“TECRÜBELERİMİZİ BURADAN AKTARIYORUZ”
Gürbulak eski Belde Belediye Başkanı Bülent Topçu, “ İstişare eden bugüne kadar, hiçbir şekilde yanılmamıştır. Kıymetli Ortahisar Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Daha önce bizleri ramazan iftarlarında bir araya getirmişti. Buralardan önemli sonuçlar, önemli fikirler çıkıyor bizler tecrübelerimizi buradan aktarma imkânı buluyoruz.”ifadelerine yer verdi. 
VATANDAŞLAR İLE DİYALOG İÇERİSİNDE OLAN BİR BELEDİYE 
Yeşilova eski Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Yılmaz ise; Ortahisar Belediye başkanı şehrin her kesimini dinlediğini ifade ederek teşekkür ettiğini söyleyerek, “Yapılan hizmetler ve bundan sonra yapılacak hizmetlere bir nebze katkı koyma adına bizler fikirlerimizi ve tecrübelerimizi bu tür organizasyonlarla dile getiriyoruz. Şunu belirtmek isterim ki, Ortahisar Belediyesi halkın her alanında insanlar ile bir şekilde diyalog kurmuş ve bunu da devam ettiriyor.”şeklinde konuştu.
“BENDE KURUCU BAŞKANLIK YAPTIM ZORLUĞUNU İYİ BİLİRİM.”
Çukurçayır Eski Belde Başkanı Sabri Baysal,” Ortahisar Belediyesi henüz kuruluş aşamasında bir belediye. Bende kurucu belde belediye başkanlığı yapmıştım. O dönem zor şartlarda belediye kurduk. Başkan Genç, zor şartlar ile uğraşırken diğer taraftan ise, halka hizmet vererek başkanlık yapmaya çalışıyor. Gördüğüm kadarı ile kapısı açık tüm vatandaşları ve STK’ları dinliyor. Buda zaten kendisinin ne kadar bu işe önem verdiğinin göstergesi.”dedi.
VATANDAŞIN KALBİNE DOKUNUN 
Kapanan bir diğer eski beldelerden olan Yalıncak Eski Belde Belediye Başkanı Süleyman Erdoğan, bu buluşmaların önemli olduğunu vurguladı. Konuşmasında Erdoğan, “ Hizmetler bir şekilde yapılır. Bunu yapar iken vatandaşların kalbine dokuna biliyorsan yaptığın hizmetin bir anlamı olur. Dokunamıyorsan bu bir şey ifade etmiyor. Eksik olur noksan olur ama bunu bulunduğun yerde ki, insanlar ile konuşur tartışır isen, birçok sorunu da çözmüş olursun.”ifadelerine yer verdi. 
“BİR SİTEMİM VAR”
Akoluk Eski Beldesi Belediye Başkanı Recep Zengin,” Benim biraz siyasi anlamda sitemim var. AK Parti davası kurulur iken, Belediye Başkanı olarak en önde bizler koştuk. Bu davanın bizler vagonu değil raylarıyız dava üzerimizden yürüyor. Burada sitemim beklentisiz olarak bu davaya hizmet eden bizlere bir selamın fazla görünmesi şahsımızı üzüyor, sadece bir teşekkürü de Ortahisar Belediye Başkanı bizlere yapıyor ve vefa gösteriyor. Hizmet yaparken yapılanı önce anlatmak gerekmektedir. Akoluk’ta bir su hattı yapılıyor insanlar çamur içerisinde fakat gelip vatandaşa neyin yapıldığını aktaran yok. Durum böyle olunca getirilen hizmette gölgede kalıyor. Yüz yıllık bir sorun çözülüyor ama memnun olan yok. Onun için halk halk halk.”söyledi.
“BAŞKAN BU İŞİ ÇOK ÖNEMSİYOR”
Yalıncak Eski Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “ Ben son dönem MHP’den seçildim. Güzel işler yaptık. Yaptığımız işlerin ne zorluklar ile yaptığımız biliniyor. Ahmet Metin Genç’e gönülden teşekkür ediyorum. Burada ANAP’dan, CHP’den, MHP’den, DP’den belde belediye başkanlarını bir araya getirdi. Şehri ne kadar önemsediğini buradan anlaya bilirsiniz.”ifadelerine yer verdi. 
“SİYASET BÖYLE BİR ŞEY”
Akoluk Eski Belde Belediye Başkanı Atilla Çavdar ise; Başkan ile birlikte idarecilik yapmak gerçekten farklı. Çavdar, “Farklı siyasi partilerden seçilmiş insanlarız. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyoruz. Bu hareketi yönettiği kurumu yüceltiyor, hemde mensubu olduğu partiyi yüceltiyor siyaset böyle bir şey.”dedi.