Başkan Genç Belediye Meclisinden 15 Milyonluk Kredi İçin Yetki Aldı 

Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç Ortahisar Belediyesinin bugün devam eden Meclis Toplantısında oy birliği ile 15 Milyonluk Krediye yetki aldı. 

Trabzon’un Büyükşehir olmasının ardından merkezde kurulan Ortahisar İlçe Belediyesinin yapımı Pazarkapı Mahallesinde devam etmekte olan  binası için yine kredi kullanılacak.  Büyük bölümü tamamlanan Ortahisar Belediyesinin Hizmet Binasıtutarının 15 milyon TL olduğu kaydedildi.

için bu kez kullanılacak kredinin

  PROJE ZAMANINDA BİTİRİLEMEDİ
 Toplam maliyeti 39 Milyon 150 Milyon TL olarak açıklanan proje, bitiş tarihini şimdiden geçti. Bir çok kişinin özellikle vadiyi kapatıyor veya tarihi kalıntıların üzerine yapılıyor diye eleştirdiği binanın işe başlama tarihi 11 Mayıs 2017 olarak görülürken işin bitiş tarihi ise 31. 12. 2018 olarak açıklanmıştı.  Ancak projede son dakika çıkan gelişmeler sonrasında ne yazık ki bitiriliş tarihine yetiştirilemedi. Büyük bir kısmı tamamlanan Ortahisar Belediye Binasının yerel seçimlere yetişip yetişmeyeceği ise merak konusu oldu.

  BAKAN VE GENEL MÜDÜRE İLETİLDİ

İller Bankasından kullanılacak krediyle ilgili geçtiğimiz günlerde belediye meclisinde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Binamız tamamlanmak üzere. Sizlerden yine iller bankasından kredi kullanmak için talebimiz olacak. Belki tamamı onaylanmayacak ama biz bu kadarlık meclisten talebimiz var. Kısmende kendi kaynaklarımızla binamızı tamamlayacağız. Sayın Bakanımıza da söyledim, İller Bankası Genel Müdürü de bakanımızın programında buradaydı onla da paylaştım” dedi.

  BELEDİYENİN KENDİ KAYNAKLARI DİĞER PROJELERE

Belediyenin kendi kaynaklarında ki ağırlığın Belediye Binasının yanında yapılan alanlara verildiğini kaydeden Başkan Genç, “Kendi kaynaklarımızla diğer projemizin süresine halel gelsin istemiyoruz. Onun için böyle bir düşüncemiz var. Bunu meclisin iradesine sunmak hasıl oldu” dedi.  Belediyenin kredi notunun iyi olduğunu kaydeden Başkan Genç, “Bizim çok şükür belediye olarak kredibilitemiz bir çok belediyenin üstünde. İller bankasında sıralama var orada iyi durumdayız. Ekonomik dengelerimiz, gelir gider dengelerimiz borcumuz harcımız vs. İtibariyle” diye konuştu.  Ortahisar Belediyesi hatırlanacağı üzere binanın yapımı için önceki aylarda da bir kaç kez kredi kullanmıştı.