Başkan Erdoğan'dan AK Parti Kızılcahamam Kampı'nda önemli açıklamalar

Ak Parti değerlendirme ve İstişare toplantılarının 28'incisi Kızılcahamam'da sona erdi. Ak Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında sona erdi.  Kampa Türkiye'nin 81 İlinden ve İlçelerinden gelen Belediye Başkanları ve Teşkilat Başkanları , Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ak Partili İlçe Belediye Başkanları ,AK Parti İl Başkanları,İl Gençlik Kolları Başkanları ve İl Kadın Kolları Başkanları katıldı. 
SON KAPANIŞ KONUŞMASINDA TAYYİP ERDOĞAN ; 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen kampının kapanış töreninde açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Silahlı ve diplomatik teröre nasıl teslim olmadıysak ekonomik teröre de teslim olmayacağız. Yaşadıklarımız bize nasıl başa çıkacağımızı göstermiştir. " dedi. Başkan Erdoğan, "Türkiye'de özellikle yerli ve milli olan her şeye yönelik linç kampanyası söz konusu olduğunda kimse CHP'nin eline su dökemez" ifadesini kullandı.


AK Parti'nin Kızılcahamam'da 28. istişare ve değerlendirme kampında, 31 Mart yerel seçim sonuçları masaya yatırıldı. 4 önemli isim yeni seçilen belediye başkanları ile il ve ilçe teşkilat başkanlarına sunum yaptı. Peki, o sunumlarda neler gündeme geldi? İşte detaylar...
Belediye başkanlarına uyarı

Cummhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya geldi.  4 önemli isim, 4 ayrı sunum yaptı. AK Parti'nin Kızılcahamam kampında, 31 Mart seçimi ve önümüzdeki dönem yol haritası ele alındı. Belediye başkanlarına "Halktan kopmayın. Kibirden uzak durun. Halk ile aranıza koruma kalkanı koymayın. Telefonlarınızı 24 saat açık tutun. Gösterişten uzak durun. Çok sayıda koruma aracıyla gezmeyin" uyarıları yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim güvenliği başta olmak üzere terörle mücadeledeki tabloyu paylaştı. İçişleri Bakanlığı ile belediyeler arasındaki bağa vurgu yaptı. Özelikle terör, uyuşturucu ve suçla mücadele konusunda şehirlerde atılması gereken adımları anlattı. Doğu ve Güneydoğu'daki belediye başkanlarına seslendi. "En önemli görevleriniz terör örgütünün alanını daraltmaktır" dedi.

AK Parti'nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki ise bundan sonraki süreçte yerel yönetimlerde izlenecek yol haritasını değerlendirdi. Bölgesel seçim sonuçları analizi yapılırken, seçimden önce açıklanan manifestonun takibi, verilen vaatlerin gerçekleştirilmesi ve takibi konusunda belediye başkanları uyarıldı. 94 ruhu ve gönül belediyeciliği başlıkları üzerinde durulurken, AK Parti'nin kuruluş zamanında var olan mahalle meclisleri geleneğinin de devam etmesi gerektiği vurgulandı. Belediyelerin bütçelerinin çok iyi belirlenmesi özellikle personel giderleri ve lüzumsuz harcamalardan kaçınılması vurgusu yapıldı.