Başkan Ercan Çimen'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı 

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Çimen, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet'in ilanı ve milletin bağımsızlık mücadelesinin ruhunun ortaya konulduğunu belirterek, “Türk milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir” dedi.

Aziz ve büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. Yılını kutladığını belirten Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türk milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. Adını tarihe altın harflerle yazdırmış milletimiz, her buhranın üstesinden gelmeyi başarmış ve her defasında dünya sahnesinde hak ettiği yerini almıştır. İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına gösterdiği şanlı direniş, işte bu ruhun ifadesidir. O gece kadını erkeği, genci yaşlısıyla milletimizin tüm fertleri, iradelerine, değerlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmışlardır. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki gibi kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir. Önümüzde 2023 Vizyonu gibi büyük bir ideal, yepyeni hedefler var. Cumhuriyetimizin 100. yılında aynı karalılıkla aynı azimle devam ederek ülkemizi çok daha iyi noktalara getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 95. yılını kutluyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum."