Göreve geldiği günden itibaren eğitime, çocuklara ve gençlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve imkânlarını bu anlamda seferber eden Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, gençlerin ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı.
Başkan Ekim mesajında: “ Türk Milleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki önemli olaylardan biri olan Atatürk’ün Samsun’a ayak basışı ile ‘kurtuluş’ meşalesini yakmıştır. 19 Mayıs 1919 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk milletini ileri götürecek olanların ve geri kalmış zihniyete karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüş ve bu nedenle de “ gençliğin önemini” bu bayramla vurgulamıştır.
“Bugün; güçlü, lider ve ileri görüşlü bir Türkiye için atılmış adımın 102.yıl dönümünü kutluyoruz. Milletimizin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracağına inanarak daima ileriyi hedefleyerek büyük fedakârlıklar gösteren aziz Türk milleti, esareti reddedip bağımsızlığı zorluklara rağmen elde etmiştir. Bu denli zorluklarla elde edilen kurtuluş mücadelesi gençlerimize güçlü bir milletin oluşmasındaki fedakârlıkları gözler önüne sermektedir.
“GENÇLERİMİZ BİZİM HER ANIMIZDIR.”
Geçlerimiz bizim bugünümüz, yarınımız ve geleceğimizdir. Ülkemizin ve yarınımızın teminatı geçlerimizi geleceğe güçlü adımlar atması için ne kadar eğitimli, donanımlı, milli ve manevi değerlerini benimsemiş bir birey olarak yetiştirebilirsek, geleceğimizin ışığı da bir o kadar parlak olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve şükranla anarken, gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayram’ını en içten dileklerimle kutluyorum.”