Başkan Ekim’i TGC Başkanı Ersen Küçük, yönetim kurulu üyeler ve basın mensupları karşıladı.
TADİLAT SONRASI ZİYARET
Burada açıklamalarda bulunan Başkan Ekim, “Gazeteciler Cemiyeti binası tadilata girmişti. Yeni hali güzel oldu. Hayırlı olsun” dedi.

 
İNSANLARIN DENİZLE BAĞINI KURACAĞIZ
Ekim, Akçaabat’ta yapılması planlanan bisiklet yolu ile ilgili, “Yıldızlı’dan belediyeye bisikletle gitme arzusu içerisindeyim. Uygulama noktasında şu anda çalışıyoruz. Sadece Akçaabat’a değil bölgeye hitap edecek bir alan olacak. Bunun sayesinde de insanların denizle bağını kurmuş olacağız. Biz bu bağı kopardık ve bunun sağlamamız gerekiyor. Eski planlamalar nedeniyle böyle oldu ancak günümüze bakmamız gerekiyor. 4 buçuk 5 kilometreyi bulacak. Ancak ilk kademesini 3 km olarak yapacağız. Batıya doğru yolu açtıkça planlama şeklinde burası uzayacak” ifadelerini kullandı.
HAÇKALI BABA HASTANESİ ÖNÜNDEKİ TRAFİK
Haçkalı Baba Hastanesi’nin oradaki trafiğin gittikçe artması ile ilgili konuşan Ekim, “Bir düzenleme yapılması gerekiyor. Kamulaştırma yapılarak düzenleme olacağı ile ilgili karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bir çalışma yapması gerekiyor. Pulathane bulvarı dediğimiz yolun inşaatı devam ediyor. Dörtyol kavşağı ve Ortamahalle’ye kadar olan kısmı açılmış olacak. Düzenlenecek olan kavşaklarla beraber buradaki trafiği rahatlatacak. Akçaabat Çevre yolu projesinin başlamasıyla ilgili görüşmelerimiz oldu. Bu planlamalarla beraber bu ulaşım yoluyla ilgili çözüme kavuşturmuş olacağız. Burada bir dal-çık projesi var onanmış ancak imkanlar olarak şu an mevcut görünmüyor” dedi.
YAYLACIK SAHİLİ PROJESİ DETAYLARI…
Yaylacık Mahallesi sahili projesiyle ilgili bilgi veren Başkan Ekim, “Bisiklet yolunu yaparken orada kanalizasyon hattı döşenecek. Oradaki kanalların tamamını arıtma tesisine aktaracağız. Doğu yönde bir alanımız var orada olacak. Geçmişteki kanalizasyon sistemi ile yağmur sistemi birbirine karışık yapılmış burası çözüldükten sonra denizde kirlilik yaratan etkinlikle kalkmış olacak. Sonrasında burada denize girebileceğiz. Burada çim alan oluşturacağız. İnsanlar gelsinler yürüyüş yapsınlar. Spor merkezleri, gençlik merkezi yapılmasıyla daha güzel olacak. Hemen arkasında yöresel ürün satış noktası dizayn ediyoruz. Kadınlarımızın üretip satacağı yöresel ürün pazarı kuracağız. Cıvıl cıvıl bir alan haline gelmiş olacak ancak bunların bir anda olması imkanlar dahilinde değil yavaş yavaş bunları yapacağız” şeklinde konuştu.
SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA VE ORTA MAHALLE
Ekim, “Sokak sağlıklaştırma için her şey tamam. Müteaahit’e söyledik gelip başlayabilirsin diye. Şehir dışından bir müteahhit. Denetim ve kontrol noktasında bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ekip arkadaşlarım bu konuda güvenilir. Aynı zamanda Ortamahalle’de de çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde koruma planına alacağız. Ana yol teşkil edeceğiz. Aynı anda şu an bin kişi gezebiliyorsa çalışmalardan sonra 3-4 bin kişi aynı anda gezebilecek. Altyapıyı hazırlıyoruz” diye konuştu.