BAŞKAN EKİM’DEN KORONA VİRÜS UYARISI
İçişleri Bakanlığımızın yayınlamış olduğu genelge kapsamındaki işyerlerinin faaliyetleri geçici süreliğine 16.03.2020 günü saat 24:00 itibariyle durdurulmuştur.
Korona Virüse Karşı En Büyük Tedbir Risk Almamaktır.
Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim korona virüse karşı vatandaşlarımızın toplu olarak bir araya gelmemelerini, toplu olarak oturulan yerlerden uzak durulması gerektiğini ve zorunluluk olmadıkça vatandaşın yoğun olarak kullandığı kurumlara gidilmemesi gerektiği uyarısını yaparak şunları kaydetti. “Korona virüs bugün dünyanın birçok ülkesinde yoğun olarak görülmektedir. Ülkemiz bu konuda hızlı ve önemli tedbirler almıştır. Başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve ilgili bütün bakanlıklarımız takdire şayan çalışmalar yürütmüş ve yürütmeye devam etmektedir. Akçaabat Belediyesi olarak bizler de yerelde zaman kaybetmeden tedbirlerimizi aldık. Korona virüs vakası görülmeye başladığı ilk günden itibaren toplu olarak kullanılan yerleri, kamu kurumlarını, ibadethaneleri, otobüs duraklarını ve Belediye Hizmet Binamız ile dışardaki birimlerimizi ilaçlayarak dezenfekte ettik. Basın aracılığıyla vatandaşlarımıza sürekli bildiriler yayınladık.
Korona Virüsü Evinize Taşımayın
Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim sözlerine şöyle devam etti. “Her zaman ifade ettiğim gibi halkımızın desteğiyle birlik içerisinde hareket edersek hızlı sonuç alırız. Vatandaşlarımızın temizliğe özen göstermelerini, çöp bırakma saatleri olarak belirlediğimiz 20:00-21:00 saatleri arasında çöplerini çöp bırakma yerlerine bırakmalarını, maske kullanmalarını, dezenfektan kullanmalarını, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını ve toplu kullanılan alanlarda bulunmamalarını rica ediyorum. Belediye olarak bizler üzerimize düşen görevi nasıl yerine getiriyorsak vatandaşlarımızdan da üzerlerine düşen görevleri yerine getirmelerini istiyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz yetkililerin uyarılarına uyun, alınan önlemlere duyarsız kalmayın. Korona virüs özellikle yaşlı vatandaşlarımız için risk oluşturmaktadır. Yaşlı vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Aynı şekilde diğer vatandaşlarımızın da zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerekmektedir. “Evde Kal Sağlıklı Kal” uyarımıza hep birlikte uyalım.
Vaka Sayısının Artmaması İçin Alınan Önlemlere Uyalım
Başkan Ekim “Atatürk parkındaki, Fatih Parkındaki ve şehir genelindeki diğer alanlarda bulunan banklara, vatandaşlarımızın bir araya gelmemeleri için, güvenlik şeridi çekildi. Fakat gördük ki bazı vatandaşlarımız güvenlik şeritlerini kopartarak banklarda oturmaya, toplu olarak bir araya gelmeye devam etti. Bunun önüne geçilmesi amacıyla vatandaşımızın sağlığı için bankları söktük. Tekrar ifade ediyorum bu mücadele hepimizin mücadelesidir. Lütfen alınan tedbirlere yapılan uyarılara uyun.” dedi
Sağlık çalışanlarını alkışlıyorum.
Kovid-19 tehdidinin bertaraf edilmesi için herkese önemli görevler düştüğüne işaret eden Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim “Zorlu süreçte en büyük fedakarlığı sağlık çalışanlarının gösterdiğini vurguladı. Bu süreçte insan yaşamı için büyük bir fedakarlık ve üstün bir gayretle çalışan sağlık çalışanlarımıza minnettar olduğumu ifade ederek tüm Türkiye gibi ben de sağlık çalışanlarımızı alkışlıyorum” dedi.