ÖZEL BİR GÜN
Selahaddin Çebi, 23 Nisan 1920 tarihinin bağımsızlığımıza olan inancımızın tüm dünyaya ilan edildiği gün olduğunu,  101. yaşını kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın da çocuklara verilen değerin en güzel yansıması olduğunu söyleyerek “Türkiye Büyük Millet Meclisi türlü imkânsızlıklara, engellemelere, tehditlere rağmen istiklâl ve istikbal mücadelesinden vazgeçmemiştir. Aziz milletimizin özgürlük tutkusunun nişanesi olan Meclisimiz, Ya İstiklal Ya Ölüm şiarıyla bağımsızlığımızın kazanılması ve vatanın kurtarılmasında hayati görev üstlenmiş, güç merkezi olarak da vatan ve millet sevdalılarının buluşma adresi olmuştur.” dedi. 
GAZİ MECLİS
Destansı kurtuluş mücadelesinin Meclis’te oluşan millî irade rehberliğimde verildiğini kaydeden Çebi, şöyle devam etti: “Millî iradenin bir tezahürü olarak Meclisimiz devleti ve ordusunu kurmuş, savaşlarda elde edilen başarılarla gücünü sağlamlaştırmıştır. Var olma mücadelesini sürdürürken bağımsızlığını elde eden, devamında Cumhuriyeti kuran başka bir Meclis bulunmamaktadır. Bundan dolayı Meclisimize, Gazilik unvanı verilmiştir.” 
TARİHİ ROLÜNÜ TEKRARLADI
Çebi, Gazi Meclisin ülkenin istiklâl ve istikbalindeki hayati rolünü 15 Temmuz süreciGÜNnde bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyerek “Milletimizin silahlarıyla millet iradesinin tecelligâhı Meclisimize bomba yağdıran FETÖ hainlerine, Gazi Meclisimiz dirayetli duruşuyla karşılık vermiş, hainliklerine geçit vermemiştir.  Böylelikle Meclisimize bir kez daha gazilik unvanı verilmiştir.” ifadelerini kullandı.
NİCE 101 YILLARA
Meclisin açıldığı günün Milli Mücadele’nin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan ettiğini hatırlatan Çebi şunları söyledi: “Geleceğimizin teminatı, umut parıltılarımız çocuklarımız başta olmak üzere aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içten dileklerimle kutluyor, nice 101 yıllara diliyorum. Bu vesileyle bir kez daha başta TBMM'nin kurucusu ve ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurucu vekiller ile ahirete irtihal etmiş TBMM üyelerini rahmetle anıyorum.’”