Aynı konu, 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Yomra Belediye Meclisi toplantısında tekrar görüşülecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Yomra Belediyesini AK Parti'nin yönettiği önceki dönemde, üzerinde kiracı firmaya ait istasyon bulunan belediye arazisinin satışı için Yomra Belediye Meclisinde resmi karar alınmıştı. Dönemin Belediye Meclisinde, belediyenin borçlarının ödenebilmesi için alınan karara AK Parti'li tüm üyeler 'evet' demişti. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Yomra Belediye Başkanlığı görevine seçilen Mustafa Bıyık, belediyenin önceki dönemden kalan borçlarının eritilerek, Yomra Belediyesini daha fazla icraat yapabilir hale getirmek için, AK Parti döneminde alınan resmi satış kararına istinaden satış işlemini gerçekleştirmek istemişti.

İHALEYE ÇIKARILACAKTI
Ancak Başkan Bıyık'ın söz konusu arazininı satışı için açık ihale hazırlığı yaptığı sırada Yomra Belediye Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti grubu, geçtiğimiz ayki Yomra Belediye Meclisi toplantısında önerge vererek, 2017 yılında kendi aldıkları satış kararını iptal etmişti.

YETKİLERİNİ KULLANDI
Yomra Belediye Başkanı Bıyık ise kanunların kendisine verdiği yetkiyi kullandı. AK Parti grubunun sayısal üstünlüğüne dayanarak aldığı iptal kararını veto ederek Belediye Meclisine iade etti. Aynı konu 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Yomra Belediye Meclisi toplantısında tekrar görüşülecek. 

KAMUOYU TEPKİ GÖSTERDİ
AK Parti grubunun önceki dönemde söz konusu araziyi satmak için karar alıp, aynı kararı bu dönemde iptal etmesi, Trabzon kamuoyunda yankı buldu. AK Parti'nin, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ı çalıştırmamak, icraatlarına engel olmak için kendi aldığı satış kararını bu kez yine kendilerinin iptal ettiği yönünde görüş birliği oluştu.

TRABZON'DA 'EVET', YOMRA'DA 'RET'
Hem Yomra Belediye Meclisi hemde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde bulunan AK Partili Meclis üyelerinin, Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan satış kararlarına 'evet' diyip, Yomra'da önceki dönemde kendi aldıkları satış kararını, önerge vermek suretiyle bu kez iptal ettirmeleri ciddi şekilde eleştirilmiş ve AK Parti tabanında rahatsızlıklara sebep olmuştu.

ENGELLEMEK DOĞRU DEĞİL
Öte yandan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora geçtiğimiz günlerde ÇAY TV'de katıldığı bir programda bu iddiaları değerlendirmiş ve "Belediye Başkanı'nı engellememek lazım. Engellerseniz seçim zamanı sokağa çıktığınızda eleştiremezsiniz" demişti.