Anıtkabir'e yürümek isteyen baro üyelerine polis izin vermedi. 

Bunun üzerine Trabzon Barosu bir basın açıklaması yaparak olayı Kınadı. İşte o basın açıklaması.

Avukatlık Kanunu’nda ve Baroların seçim sistemlerinde değişiklik yapılması söylemlerine karşı nisbi temsil ve çoklu baro sistemlerinin, baroların etkinliklerini azaltmaya yönelik çalışmalar olduğuna dikkat çekmek ve Türkiye Barolar Birliği’ni olağanüstü genel kurula davet etmek üzere,82 milyon Türk vatandaşını temsilen,61 km’lik ‘Savunma Yürüyüşü’ nü tamamlayan Trabzon Baro Başkanımız Av. Sibel SUİÇMEZ ve Türkiye’nin pek çok ilinden aynı amaçla hareket ederek yürüyüşlerini tamamlayan 60 Baro Başkanı’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olan Ankara’ya girişleri polis barikatları kurulmak sureti ile engellenmiştir.


Hak arama hürriyeti, bütün özgürlüklerin güvencesi ve yaptırımıdır. En demokratik olandan, en antidemokratik olana kadar hiçbir Devlet düzeni, böyle bir özgürlüğü yok sayamaz. Türkiye’nin dört bir yanından Adalet için, özgürlük için, hukuk için yürüyen, tüm yurttaşların sevgisini, desteğini alan ve eylem ve söylemlerinde barışçıl bir yol izleyen Baro Başkanlarımıza yapılan kabul edilemez, haksız ve hukuksuz müdahaleyi kınıyoruz.  
Baro Başkanlarının şehre girişleri ve Anıtkabir ziyaretleri önündeki engellerin derhal kaldırılmasını ve yapılan haksızlığa derhal son verilmesini talep ediyoruz.
Trabzon Barosu Yönetim Kurulu olarak, Baro Başkanımız Av. Sibel SUİÇMEZ ve tüm Baro Başkanlarımızın yanında olduğumuzu, müdahaleye devam edilmesi halinde tüm meslektaşlarımızı demokratik mücadelemize destek olmak üzere Ankara’ya davet edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.