Bakü'de Türkiye Tanıtım ve Kültür Günleri başladı


Haber  :  www.trabzonhaber24.com  

Bakü'nün ev sahipliğindeki 4. İslami Dayanışma Oyunları dolayısıyla düzenlenen Türkiye Tanıtım ve Kültür Günleri renkli görüntülerle başladı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türkiye Tanıtım ve Kültür Günleri renkli görüntülerle başladı.

Bakü'nün ev sahipliğindeki 4. İslami Dayanışma Oyunları dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında tarihi İçerişehir önündeki Sabir Parkı'nda Türk çarşısı kuruldu ve sanatçılar sahne aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinin düzenlediği etkinliğin açılışına Büyükelçi Erkan Özoral, Türk kurum ve kuruluşların temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve Devlet Halk Dansları topluluklarının gösteri yaptığı etkinlikte, Bakülüler ellerinde iki ülke bayraklarıyla, şarkı ve türkülere coşkulu şekilde eşlik etti.

Mehter takımının kale duvarları önünde marş söyleyerek gerçekleştirdiği yürüyüş, izleyicilerden büyük alkış aldı. 

"Türkiye-Azerbaycan dayanışmasının bir başka örneği"
Bakü Büyükelçisi Özoral, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, düzenlenen bu kültür festivalleriyle İslami Dayanışma Oyunlarının bir yandan tanıtımının yapılması bir yandan da halka mal edilmesinin amaçlandığını belirtti.

Türkiye'nin İslami Dayanışma Oyunlarına katılan en büyük sporcu grubuna sahip olduğunu hatırlatan Özoral, "Bu şenliğe de en büyük sanatçı grubu katkısını yaparak katılmaktayız. Yaklaşık 200 sanatçımız burada. Ebrudan telkariye değişik el sanatlarını sergilerken, diğer yandan da Türkiye'nin müzik ve folklor gibi zenginliklerini de burada tanıtacağız. Yağmura rağmen büyük ilgi var. Bu yapılan Türkiye-Azerbaycan dayanışmasının bir başka örneği." şeklinde konuştu.

Muhabir: Ruslan Rehimov