Bakan Varank ve öğrencilerin toplu fotoğrafını Başkan Zorluoğlu çekti. 

‘Türkiye Teknoloji Atölyeleri’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin 100 günlük programlar çerçevesinde geçen sene hayata geçirildiğini söyledi.  81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurma hedefiyle yola çıktıklarını belirten Bakan Varank “İlk 12 atölyeden birini Trabzon'a kazandırdığımız için mutluyuz. Burada gençlerimize çok çeşitli alanlarda, tasarımdan robotiğe çok farklı eğitimler vererek, onları adeta geleceğin, teknolojinin yıldızları olarak yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu. 

TEKNOLOJİ ATÖLYESİNİ 81 İLDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ 
En önemli yatırımın insana yapılan olduğunu dile getiren Varank, "Türkiye olarak bölge ve dünya ülkeleriyle karşılaştırdığımızda önemli avantajlarımız var ama en önemli avantajlarımızdan biri insanımız, genç nüfusumuz var. Bu nüfusumuzu geleceğin teknolojilerine hazırlıklı bir şekilde yetiştirmemiz lazım" diye konuştu. Bakan Varank, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin de bu alanda gerçekleştirdikleri çok önemli bir proje olduğunu belirterek, "Ailelerimiz çok memnun, çocuklarımız çok memnun. İnşallah önümüzdeki dönemde 18 farklı atölyenin daha sınavlarını yapmış olacağız. Bu sene sayıyı 30'a çıkaracağız ve 2023 yılına kadar 81 ilimizde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi'ni hayata geçirmiş olacağız" ifadelerini kullandı. 

Merkezdeki öğrenciler ve eğitmenlerle sohbet eden Bakan Varank, yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. Bakan Varank ve öğrencilerin toplu fotoğrafını ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu çekti.  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, beraberindeki heyetle daha sonra Ortahisar ilçesindeki Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.