Bakan Soylu'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı 


www.trabzonhaber24.com  


İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı......

ANKARA - (23.04.2017) - İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınlamıştır. Bakan Soylu’nun mesajı şu şekildedir:
 
        Umut üzerine bina edilmiş bir bayramın yıldönümüne hep birlikte ulaşmış bulunuyoruz. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak o kutlu mücadeleyi demokrasi ve hukuk zeminine oturtmuş;  milletimizden aldığı güçle sadece Anadolu’ya değil dünyadaki bütün mazlum ve sömürge milletlere hem umut, hem de örnek olacak bir başarıyı ortaya koymuştur. 
 
        Bugün de, Somali’den Myanmar’a, Filistin’den Suriye ve Irak’a kadar açlığa, teröre, göçün ve bunların yarattığı tüm acılara karşı uzattığı şefkat eliyle umut olan, zalime karşı mazlumun yanında yer alan devletimiz; kuruluşundaki bu felsefeyi gelecek kuşaklara taşımak adına 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmek suretiyle dünyaya güçlü ve önemli bir mesaj vermektedir. 
 
        Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünyaya verdiği bu umut ve insanlık mesajını sadece törenler ve kutlamalarla değil, yaşanan zulümlere karşı ortaya koyduğu tavırla da desteklemektedir. 
 
        Yaptığı yardımların milli gelirine oranı bakımından dündaya 1.sırada olan ülkemiz, özellikle Suriye kaynaklı göçmen krizinde ortaya koyduğu Açık Kapı Politikası, göçmenler için bugüne kadar harcadığı yaklaşık 26 milyar dolarlık ekonomik büyüklük, hayata geçirdiği yasal düzenlemelerin 21.yüzyıl normlarının da ötesinde oluşu, Avrupa’da yaşanan göçmen dramlarının aksine tarihinden ve kültüründen gelen birikimle sergilediği insani ve vicdani tavırla, dünyanın medeniyet geleceği için umut olmayı sürdürmektedir.
 
        Ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon 541 bin 387 yabancı çocuğa sağlanan imkanlar; 
        İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüzün başlattığı “Uyum Çocuk Projesi”, bu proje kapsamında hazırlanan ve değişik eğitim materyallerini içeren 125 bin adet  uyum setlerinin dağıtımı, bu çocuklarımızın toplumumuzla ve yaşıtlarıyla daha iyi iletişim kurabilmelerini ve kaynaşmalarını temin etmek amacıyla düzenlenen resim yarışmaları, bu konudaki ilgili diğer bakanlıklarımızın ortaya koydukları sosyal projeler, eğitim ve yardım programları; bu konuda atılan somut adımlardan sadece birkaçıdır.
 
        Mülteci krizinin, özellikle çocukların yaşadığı dramlar üzerinden dünyayı şoke ettiği ve medeniyet değerlerini sorgulattığı günümüzde özellikle çocuk ölümlerine sebebiyet veren saldırılara ve göçmen karşıtı politikalara ilişkin Türkiye’nin ortaya koyduğu tavır, 23 Nisan ruhunun 1920’den beri dimdik ayakta olduğunun en somut göstergesidir.             
 
        Çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakmak için terörden göçe, iklim değişikliklerinden yüksek demokrasi standartlarına erişmeye kadar her alanda eş zamanlı bir mücadele ve atılım içinde olan, bu uğurda şehitler veren, hem insan hem de maddi kaynaklarını kullanmaktan çekinmeyen Türkiye, kalıcı mutluluğu ve barışı tesis edebilmek için dünya çocuklarına umut olmaya devam etmektedir. 
 
        Bu vesileyle, 23 Nisan 1920’de milletinin geleceği için ortaya koyduğu iradeyi 15 Temmuz 2016’da tekrarlayarak ilk günkü heyecanından ve bağımsızlık aşkından hiçbir şey kaybetmediğini bir kez daha ortaya koyan Gazi Meclisimizin kuruluş yıldönümünü ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyor; kuruluşundan bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Kurtuluş Savaşı’mıza ve güzel Cumhuriyetimize emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit, gazi ve geçmiş büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 
 
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
    BASIN MERKEZİ