Bakan Pakdemirli ,Araklı'da Ölü Sayısı 7 Oldu 

Haber: Ömer Altıntaş www.trabzonhaber24.com 

 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Cenaze namazı sonrası Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'nin Makamında basın mensuplarının karşısına çıktı. Toplantıya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik,Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve Trabzon Baro Başkanı Av.Sibel Suiçmez katıldı. 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ; 

Cenaze namazının ardından son durumla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “Şuan itibariyle 7 vatandaşımızın naaşına ulaşmış bulunuyoruz. 3 vatandaşımızın daha arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Devletimiz bütün kurumlarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Şuan sahada 314 personel, 62 araç ve 39 iş makinasıyla çalışmalar devam ediyor. Ulaşıma kapanan Araklı-Bayburt Karayolu için yol açma çalışmaları devam ediyor. 

Acılar çok taze ama bir yandan da zarar tespit çalışmaları ilgili kurumlar tarafından başlatıldı. İlk tespitlere göre 8 köyde 200 üretici etkilenmiş ve 150 dekarlık fındık ve çay alanlarında hasar var.

9 tane de büyükbaş hayvanın telef oldu. İlerleyen zamanlarda güncel verilere ulaşacağız. Yaraları sarmak için buradayız. Ölülerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza da şifa diliyorum” dedi.

Bakan Pakdemirli, yağışların sürebileceğini ifade ederek vatandaşlarımızı dikkatli olmaya çağırdı.