İnşallah Trabzon’u Sayın Başkanımızla dünyada sayılı noktalara taşıyacağız” dedi.

Albayrak’ı memleketinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Zorluoğlu, “Sizleri kendi şehrinizde ve belediyenizde misafir etmekten duyduğumuz memnuniyeti ve onuru ifade ederek ziyaretlerinizden ötürü tekrar teşekkür ediyoruz” dedi. 

Trabzon’un Başkan Zorluoğlu ile belediyecilikte sayılı noktalara ulaşacağını kaydeden Bakan Albayrak, Trabzon’da çok önemli bir zirve gerçekleştirilmekte olduğunu dile getirdi. Zirveye yerli ve yabancı ciddi bir katılım olduğunu kaydeden Albayrak, “Çok verimli bir ziyaret oldu. İş dünyası programı çok verimli geçti. Yerli yabancı çok katılımcı var. Çin’den bayağı bir katılım var. Detaylara baktım, firmalarla da ayrıca görüşmeler yaptım. Trabzon çok önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyor” dedi. Albayrak, “Belediyecilik anlamında zaten AK Parti bir ekol. Trabzon’un belediyecilik tarihi başarılarla dolu. İnşallah sizlerle bunu dünyada sayılı noktalara taşıyacağız. Trabzon’un talepleri için inşallah yakın dönemde daha hızlı adımlar atacağız” ifadeleri ile sözlerini tamamladı. 

ALBAYRAK, GÜLCEMAL’E DESTEK SÖZÜ VERDİ 
Bakan Albayrak’ın ziyaretlerinin ardından 4’üncü İpekyolu Uluslararası İşadamları Zirvesi ve Albayrak’ın ziyaretleri hususunda değerlendirmelerde bulunan Başkan Zorluoğlu, Albayrak’ın Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesine destek sağlayacaklarını bildirdiğini müjdeledi.  

4’üncü İpekyolu Uluslararası İşadamları Zirvesi’nin Trabzon’a ciddi kazanımlar sağlaması için görüşmelerini sürdürdüklerini belirten Zorluoğlu, “Bu zirve önemli bir organizasyon. Birçok ülkeden iş insanlarının, bürokratların, üst düzey yöneticilerin, siyasetçilerin olduğu bir organizasyon şehrimizde devam ediyor. Ülkemiz ve bilhassa şehrimiz için, İpekyolu üzerindeki ülkelerle ticareti arttıracağını düşünüyorum. Bu süreçte ikili görüşmelerimiz oluyor. Bugün Pakistan heyeti ile görüştüm, yarın Çin heyeti ile görüşeceğim. Bu organizasyonu aynı zamanda şehrimiz için ciddi fırsatlara dönüştürmek istiyoruz” dedi.

Bakan Albayrak’a Trabzon’un meselelerini arz etme fırsatı bulduğunu kaydeden Zorluoğlu, Albayrak’ın Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi’ndeki tahkimat çalışmaları için gerekeni yapacağını bildirdiğini müjdeledi. Özellikle Arsin Yatırım Adası ve Sahil Dolgu Projesi hususunda Bakan Albayrak ile istişarelerde bulunduğu kaydeden Zorluoğlu şunları kaydetti:

“Sayın Bakanımızın zirveye katılması ve bugün önemli programlar yapmış olmamızın çok ayrı değeri var. Kendileri ile bugün şehrimizin meselelerini konuşma fırsatı bulduk. Bilhassa Arsin’de yapılacak yatırım adası ile ilgili son durumu değerlendirdik. Oranın şehrimiz ve bölgemiz için üretim ve istihdam alanındaki önemini bir kez daha tehit ettik. Bu çok önemli bir konu ve Trabzon’daki işsizlik meselesine de ciddi çözüm olabilecek çok önemli bir proje. İlave olarak Sahil Dolu (Gülcemal) Projesi’ndeki tahkimat meselesini, Sayın Bakanımızla görüştüm. Hem birinci etabının, hem ikinci etabının tahkimatını görüştük. Sağ olsunlar destek sözü verdiler. Özellikle birinci etabın yapılan ve eksik kalan tahkimatının süratle tamamlanması hususunda gereken inisiyatifi alacaklarını ifade ettiler. Trabzon için çok önemli bir gün yaşadık. İki önemli yatırımı Sayın bakanımızla değerlendirmiş oldu. Gülcemal alanında mutlaka bütün Trabzon’a ve bölgeye hitap edecek güzellikte ve büyüklükte bir eğlence parkı, mega lunaparkı şehrimize kazandıracağız. İnşallah bölgemize hizmet edecek böyle mega bir eğlenme alanımız olacak. Ama orada sadece eğlence parkı olmayacak. Konser alanları, su alanları, gezme alanları, yeme içme alanları gibi çok önemli dokunuşlar orada olacak.”