Konu ile alakalı Ayvazoğlu’nun yapmış olduğu açıklamada:

"Otizm, Down Sendromu, Serebral Palsi, Zihinsel Gelişim Gerilikleri, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu ve Özgül Öğrenme Bozukluğu olan kardeşlerimiz ve ailelerinin sorunlarını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma komisyonumuz 6 aylık çalışmanın ardından hazırlanacak sonuç raporuyla çalışmalarını sonlandıracaktır.” dedi.

BİNLERCE SORUN DİNLEDİK, BİRÇOK İLDE SORUNLARI YERİNDE İNCELEDİK!

Açıklamanın devamında: "Komisyonumuzda milletvekillerinin yanısıra ilgili bakanlıklardan uzmanlar ve akademisyenler bulunuyor. Çalışmalarımız sürecinde söz konusu gelişim bozukluklarını yaşayan bireylerin ve onların aileleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri veya bir şekilde bu bireyler ile temas halinde olan kişilerden binlerce sorun dinledik. Ülkemizin değişik illerinde bu alanda karşılaşılan birtakım sorunları yerinde inceleme ve örnek uygulamaları görme fırsatı yakaladık. Araştırma alanımıza giren konularda hazırlanan ön raporlarımızla ortaya çıkan önerileri iletmek ve istişarelerde bulunmak üzere bakanlık düzeyinde ziyaretlerde bulunarak çok ciddi sonuçlar aldık. Örneğin Sağlık Bakanlığımız, hastanelerde bu aileler için ‘Bireysel Hizmet Danışmanlığı’ sisteminin hemen devreye sokulması için çalışmalar başlattı." şeklinde komisyonunun bu zamana kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

10’a yakın milletvekili arkadaşımız, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Milli Eğitim Bakanlıklarından uzman ekip 25 Kasım’da Trabzon’da olacak. 

Artık komisyon çalışmalarımızın nihayete ereceği, kısa, orta ve uzun vadeli çözüm önerilerimizin genel bir rapora dönüştürüleceği günlerin arefesindeyiz. Komisyon Başkanımız ve üyelerine özel ricamız üzerine Komisyonumuz Trabzon’da çalıştay düzenleyecek ve  raporuna son şeklini Trabzon’da verecektir. İlimizde gelişim bozukluğu yaşayan bireylere hizmet eden başta Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarınını yetkilileri, komisyonumuzda bulunan ilgili baklanlık uzmanları, akademisyenler ve ailelerimizin olacağı bu çalıştayda ilimizdeki mevcut durum başta olmak üzere ülkemizin tamamında Otizm, Down Sendromu, Serebral Palsi, Zihinsel Gelişim Gerilikleri, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu ve Özgül Öğrenme Bozukluğu yaşayan bireylerin ve onların ailelerinin problemlerinin çözüm önerileri masaya yatırılarak ülkemizdeki örnek uygulamalardan hangisi veya hangilerinin Trabzon’a kazandırılabileceği değerlendirilmiş olacaktır.

AİLELERİMİZE DEVLETİMİZİN NASIL BİR KATKI SUNABİLECEĞİ KONUSUNU İRDELEMİŞ VE BİR KANUN TEKLİFİ TASLAĞI HAZIRLAMIŞ OLACAĞIZ.

Elbette ki bu tarz gelişim problemleri yaşayan çocuk veya yetişkinlerimiz ve onların ailelerinin sorunlarının bir anda çözüme kavuşturulacağı iddiasında değiliz ancak ebeveynlerin biz öldüğümüzde bize bağımlı yaşayan çocuklarımızın geleceği ne olacak şeklindeki endişeleri sadece onların değil Devletimizin de bu çocukların geleceği için birtakım sorumlulukları üstlenmesi açısından ve tüm kurumlarımızla daha iyi hizmet vermesi açısından yeni bir başlangıç yapmak için bu çalıştayı bir fırsat olarak görüyor ve çok değerli buluyorum. 

“Tensipleriyle komisyonumuzun kurulmasına sağlayan ve desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu çalıştayın Türkiye de ilk defa Trabzon’da yapabilmesine imkan sağlayan Sayın Meclis Başkanımız Mustafa Şentop ve komisyon başkanımız Kemal Çelik ve komisyon üyelerimize teşekkür ediyorum.” diyerek açıklamasını tamamladı.