Ayvazoğlu ; Kadınlar artık ‘Ben de varım’ diyor
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, AB Bilgi Merkezleri ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulunun ortaklaşa düzenlediği, aynı zamanda Avrupa Birliği tarafından da desteklenen “Trabzon’dan Şanlıurfa’ya Girişimci Kadınlar Buluşması” konulu panele katıldı.
Ayavazoğlu, “KOSGEB, TKDK, Kadın Girişimciler Derneği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Bankalar v.s. gibi hem kamu kuruluşları hem de özel kuruluşların desteklediği kadın girişimcilerin destek sonrası sağladıkları başarı oranı ile bir milletvekili olmamın ötesinde bir kadın olarak gurur ve memnuniyet duydum” dedi.
TOPLUMUN ÖNCÜSÜ OLACAKLAR
Ayvazoğlu şunları söyledi: “Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek kadın milletvekili olmam benim için çok onur ve gurur verici bir durum olsa da kadınların siyasete katılımı anlamında bir eksiklik. Her ne kadar bir tarafımız bununla gurur duysa da bir tarafımız bu eksikliğin giderilmesi noktasında neler yapılabilir diye soru sormuyor değil. Burada da hayatın farklı alanlarında ‘Ben de varım’ diyen kadınlar var. İnşallah onların toplumsal statüde oluşturacakları o iş potansiyelleri ile birlikte doğuştan zaten getirdikleri o nitelikli iş gücü ile birlikte toplumumuzun ilerlemesine, çocuklarımızın yeni neslin onları örnek almasında çok önemli adımlar atılacağını düşünüyordum. Ben TBMM’de aynı zamanda başta kız çocukları olmak üzere, gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına yönlendirilmesinin önemine ilişkin kurulan bir alt komisyonun da üyesiyim. Önümüzdeki yıllar içerisinde özellikle meslek gruplarının değişeceği, bugünün popüler mesleklerinin belki bir 40-50 yıl sonra popülaritesini yitirip yerini bambaşka meslek gruplarına yerini bırakacağı bir dünyaya bir dünyada yaşarken, bunun öncesinde bir takım önlemlerin alınması, özellikle kız çocuklarının bu alanlara yönlendirilmesi ve bazı istatistiki verilerle de tescillenen bu alanların yaygınlaştırılması büyük önem arz etmektedir.”
Ayvazoğlu konuşmasını, “Kardeş şehrimiz Şanlıurfa’dan şehrimize gelen değerli kadın girişimci dostlarımızın şehrimizde ağırlanıyor ve kadınlarımızın güç birliği içinde hayatın her alanında faaliyet gösteriyor olması haklı bir mutluluk ve umut kaynağı olmuştur. Başta Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere bu panelin yapılmasında katkısı ve emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum” sözleriyle tamamladı.