Bilindiği gibi bu yıl kurtuluş savaşımızın başlangıcı sayılan, 19 Mayısın 101. yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutladık. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu günü, bu yıl malum salgın hastalık nedeniyle alanlarda değil, evlerimizde sosyal medya üzerinden milli bir bayramın ruhuna uygun olarak kutladık.
​Ancak ilimizdeki bir hastanede görev yapan bir doktor, sosyal medya hesabında; “Buna bayram diyen şerefsiz ve din düşmanı ZİHNİYETİ kınıyorum” şeklinde bir paylaşımda bulunmuştur. Bu paylaşımı kabul etmek mümkün değildir. Bu paylaşım hastalıklı bir zihniyetin ürünü olup tahlile muhtaçtır. Bu paylaşımı yapan kişinin devlet memuru bir doktor olduğu, Cumhuriyetin okullarında yetiştiği, son zamanlarda milli bayramlarımız, Cumhuriyetimiz ve onun kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı benzer söylemlerin yaygınlaşmaya başladığı göz önüne alındığında, tahlilin genişletilmesi gerekir. Türkiye Kamu-Sen olarak bu hastalıklı zihniyeti ve anlayışı şiddetle kınıyor, konu ile ilgili yetkilileri göre çağırıyoruz.
​İlgili doktor hakkında Türkiye Kamu-Sen olarak, Cumhuriyet Savcılığına dün itibari ile suç duyurusunda bulunacaktık. Ancak çeşitli parti ve kurumlarca bu konuda suç duyurusunun olduğunu görünce bu davalardan birisine müdahil olacağız. Suç duyurusu ve yetkililerin ilgili şahıs hakkında idari açıdan yapacakları iş ve işlemleri yakın takip edecek ve kamuoyu ile paylaşacağız.
​Bize göre, Milli Bayramlarımız ve Atatürk ile derdi olanların, Türkiye Cumhuriyeti ile derdi vardır. Direk Türkiye Cumhuriyetine saldıramadıkları için, onun kurucu kadrosuna ve değerlerine saldırmaktadırlar.
​Bize göre; Türkiye Cumhuriyeti ile hesabı olanların Türk Milleti ile hesapları vardır. Türk milletine açık saldırı yapamadıkları için Millet olarak bizi bir arada tutan değerlere ve devletimize saldırmaktadırlar.
​Bize göre; Türk Milleti ile hesabı olanların aslında kutsal dinimiz İslamiyet ile hesabı vardır. Hepimiz biliyoruz ki, Türk Milleti peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olmuş ve İslam’ın sancaktarlığını bu güne kadar yapmış ve bundan sonrada yapma azim ve kararındadır. İslam ile hesaplaşmak isteyenler önce Türk Milleti ile hesaplaşmalıdırlar. Görüleceği üzere bu hastalıklı zihniyet aslında hafife alınmaması gereken ciddi hesaplar peşindedir.
​Türk milletinin sinir uçları ve birliğimizin teminatı ortak değerlerimizle onanmasının doğuracağı sıkıntılar görülmelidir. Konusu açıkça suç teşkil eden bu ve benzeri yaklaşımlar konusunda yetkililerin acil reaksiyon göstererek yasal süreçleri işletmesi gerekir. Aksi takdirde herkesin sabır limitlerinin aynı olmadığı gerçeğini görerek, kişilerin kendi çözüm önerilerini uygulamaları düşüncesine fırsat verilmemelidir. Böyle bir durum ciddi kaoslara sebebiyet verir. Kimsenin de devletin yetkili organları dururken durumdan vazife çıkarmamalıdır.
​Öte yandan; “Her cevher (iyi ya da kötü) yeryüzüne çıkmak için uygun ortam bekler.” İlkesi göz önüne alınarak, son yıllarda hızla artan Cumhuriyet ve Cumhuriyetimizi kuran kadrolara karşı düşmanlığın nedenleri de araştırılmalıdır.
​Unutulmamalıdır ki; Milli Bayramlarını ruhuna uygun kutlamayanların, ilerleyen zamanlarda, dini bayramlarını kutlayacakları bir vatanları olamaz. Bağımsız olmayan bir ülkede, ne inanç değerleri, ne de temel insan hak ve hürriyetleri yaşanabilir. Cumhuriyet ve onun değerlerinden beslenip, ona düşmanlık etmek en hafif tabirlere birilerinin turuva atı olmak demektir. Hiç bir millet ve devlet buna müsaade etmez etmemelidir. Bu tür paylaşımlar fikir özgürlüğü, demokrasi ya da suç işleme özgürlüğü gibi kılıflarla ifade edilemez.
​19 Mayıs Atatürk’ü Anma Genlik ve Spor Bayramını olması gerektiği gibi milli bir bayram havasında kutlayan herkese hakaret eden bu ve benzer kişiler hakkında gerekli yasal işlemlere ivedi olarak yapılmalı ve bir daha benzer yaklaşımlar sergilenmemesi için gerekli tedbirler alınmalıdır.
​Türkiye Kamu-Sen olarak; yasal ve idari süreçlerin yakın takipçisi olacak, gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız. Yukarıda ifade ettiğimiz hususların yetkili ve ilgililerce değerlendirilmesi faydalı olacaktır. İlimizdeki bu doktoru ve onun şahsında bu hastalıklı zihniyeti şiddetle kınıyor ve yetkilileri yasal iş ve işlemler için göreve davet ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Coşkun DİLBER
Kamu-Sen Trabzon İl Başkanı