Atakan Aksoy;Dipten Başa Çıkacağız
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarıyla buluşan Aksoy, kendisini tanıttı ve Trabzon’u ileriye taşımak için çalışacağını söyledi.
 
BASINA TEŞEKKÜR
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ziyaret programında basın mensuplarına hitaben konuşan Aksoy, basını her türlü gelişimin tabanında gördüğünü ve önemsediğini vurguladı. Aksoy, “Kamuoyunu bilgilendirme ve oluşturma noktasında en önemli katkıyı sağlayan siz basın mensuplarına en kalbi teşekkürlerimi ve saygılarımı sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Aksoy, konuşmasının devamında Trabzon Gazeteciler Cemiyeti binasının tarihi dokusuna yönelik övgülerde bulundu.
ZORU SEVERİM
Konuşmasının devamında kendinden bahseden Aksoy, “Atakan Aksoy farklı birisidir. Atakan Aksoy; Atakan Aksoy’un farklı biri olduğunu düşünüyor” dedi ve kara lamba ile ders çalıştığı yılları anlattı. Hayatı boyunca çeşitli mücadeleler içinde olduğunu belirten Aksoy, bu mücadelelerin zorlu olduğunu kendisinin de zoru sevdiğini aktardı. “Trabzon’u Trabzon’da yaşadık, hüzünlerini mutluluklarını paylaştık. Şehri biliyor ve tanıyoruz” diyen Aksoy, nelerin yapılması gerektiği noktasında çok ciddi donanımlara sahip olduğunu ve bu donanımları şehrin lehine kullanmak istediğini dile getirdi.
PROJELERİMİZ HAZIR
Trabzon’un durumuna yönelik eleştiriler de getiren Prof. Dr. Aksoy, “Şehrin durumunu iyi görmüyorum. Şu an dip noktadayız. Dolayısıyla şehre faydalı olmak istiyorum. Bunun için de çeşitli projeler de geliştirdik. Transit trafiği şehir içi trafikten ayırmak üzere Güney Çevre Yolu Projesi’ni geliştirdik. Geri dönüşümle enerji üretimi sağlama noktasında proje ürettik. Şehirsel handikapları, değerlendirilemeyen atıkları, imarsal sorunları gidermek üzere birçok çalışma yaptık. Kalkınma hızı konusunda yapılan araştırmalarda ilk 25’e bile giremeyen Trabzon’u ileriye taşımak için buradayız” ifadelerini kullandı.
İTTİFAKTA SORUN YOK
Ziyaret programında basın mensupları tarafından sorulan Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifaka yönelik soruyu cevaplandıran İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “İttifak konusunda genel merkezimizle gerekli tüm görüşmeleri gerçekleştirdik. Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının İYİ Parti’ye kalmasına yönelik zaten başka iller de Cumhuriyet Halk Partisi’ne kaldı. Bu nedenle bu işbirliği konusunda da bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Belediye Meclisi’nin oluşturulmasına yönelik de bir çalışmamız ve yetkimiz var seçim işbirliği kapsamında olan 21 il için görüşmeler sürüyor. Bu konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanıyla görüşüyoruz” dedi.
 
DENİZİ TEMİZLEYECEĞİZ
Programın devamında Trabzon sahillerinin vatandaşın denize girmesi bakımından elverişsiz olması ve şehrin denizle bağlantısının koparılmış olması durumuna karşın bir onarımın yapılıp yapılmayacağı sorusunu cevaplandıran Prof. Dr. Atakan Aksoy, biyorafineri projesinden bahsetti. Aksoy, “Bu projemizde arıtma sistemi var ve atık maddeleri hammaddelerine ayıran bir uygulama var. Bu projeyi oluşturduğumuzda Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeye ihtiyacı olduğunu ve atık suları ile kıyılarını temizlemesi gerektiğini söyledik. Bu proje hayata geçmedi ama başkan olmamız halinde biz hayata geçireceğiz” diye konuştu. Aksoy, Trabzon’daki katı atıklardan sessiz asfalt üretilebileceklerini de sözlerine ekledi.
 
 
 
ROL MODEL OLACAK
“Trabzon’u Türkiye’ye rol model bir şehir haline getirmek istiyoruz” diyen Aksoy, şehir içi trafiğin düzenlenmesi noktasında da bir ulaşım planı geliştireceklerini, Trabzon vatandaşının şehir içinde yaşadığı trafik sorununu çözeceklerinin altını çizdi. Turizm konusunda da Trabzon’da değişiklikler ve gelişmelere ihtiyaç olduğunu aktaran Aksoy, Pazarkapı’da inşa edilen Ortahisar Belediye binasını otele dönüştürmeyi kurguladığını dile getirdi. Mevcut büyükşehir belediye başkanının çalışmalarını da eleştiren Aksoy, ürettiği projelerle istihdam olanaklarını da arttıracağını, dip noktada olduğu değerlendirmesinde bulunduğu şehri yüksek seviyelere taşıyacağını söyleyerek sözlerini tamamladı.