Başkent’te hemşeri dayanışması ve birlikteliği için faaliyetler yürüten BADER, düzenlediği yemekle siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından isimleri bir araya getirdi.
İller Bankası Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen yemeğe, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Yargıtay Üyeleri Mehmet Osmanoğlu ve Aydın Şimşek, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Etimesgut Kaymakamı Naci Aktaş, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Erbay, Kızılcahamam Başsavcısı Mustafa Kemal Delimehmet, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) Üyesi Şaban Baba, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Balta, Ankara Kültür Turizm ve İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Selçuk Çebi, Cumhurbaşkanlığı AFAD Koordinatörü Gökhan Çebi, Havelsan Danışmanı Baykal Yaylı, gazeteci Fatih Yılmaz, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Sivil Toplum ve Yabancılar Daire Başkanı Gökhan Akyıldız, Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, Birlik Vakfı Ankara Temsilcisi Muhittin Bal, BADER Başkanı Tacettin Çebi, yönetim kurulu üyeleri ile iş insanları ve bürokratlar katıldı.
BADER Başkanı Tacettin Çebi, yemekte bir konuşma yaptı. Pandemi sonrası tekrar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çebi, “İnşallah Eylül ayında yerimizi tutup görkemli bir açılış yapacağız. Ramazan ayındaki iftardan sonra tekrar hemşehrilerimizi bir araya getirdiğimiz için mutlu ve gururluyuz. Katıldığınız için teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
-“Araklı büyüyor”
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı konuşmada Araklı’nın büyüdüğüne dikkat çekerek şunları söyledi: “Çok kıymetli büyüklerimiz, bürokratlarımız ve hemşehrilerimiz burada. Hepinize hoş geldiniz diyorum. Trabzon Günleri’nde Araklı ilçemizi tanıtmak için elimizden geleni yaptık. Ziyaret eden herkese teşekkür ediyorum. Araklı için milletvekillerimiz ve bürokratlarımız çok gayret ediyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. 50 bin nüfusuyla beraber Araklı ticarette, turizmde gelişiyor. Birçok otel Araklı’da turizme kazandırıldı. Bunlar katma değer oluşturuyor. Araklı her açıdan gelişiyor ve büyüyor” ifadelerini kullandı.
-“Çok kıymetli”
CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi,  BADER Başkanı Tacettin Çebi’ye peş peşe düzenlediği etkinlikler nedeniyle teşekkür etti. Hamzaçebi, “Hemşehri dayanışması, kardeşlik dayanışması diğer dayanışmalardan önce gelir. Bu çok önemli ve kıymetli. Devamını diliyorum. İnşallah daha çok bir araya gelir sohbet ve arkadaşlık ederiz. Ben bundan çok mutlu oldum. Ben de hepinize teşekkür ediyor, sevgiler ve saygılar sunuyorum” diye konuştu.
-“Karadeniz çimentodur”
AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise Karadeniz’in ülkenin çimentosu olduğuna vurgu yaparak, “Bugün Zonguldak’ta yaşıyoruz ama memleketimizle bağlarımızı koparmadık. Ben Tacettin kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Birbirimizi tanıyoruz. Karadeniz insanının bu ülkenin çimentosu olduğunu herkes bilir. İnşallah bir dahakine aileler de bizlerle olur. Biz de bu buluşmalarda üzerimize düşeni yapmaya gayret edelim” şeklinde konuştu.
Aynı yerde programı olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katılanlarla selamlaşarak bir süre sohbet etti. Trabzon’a ve Araklı’ya selam gönderen Bakan Nebati, hatıra fotoğrafı da çekildi. 
Programın sonunda, katkılarından ötürü Mustafa Hancı, Nejmi Çebi ve Selahattin Hasançebi’ye teşekkür şilti takdim edildi.