Anadolu’daki Eski Ramazan Geleneği Büyükşehir Eliyle Gerçekleştiriliyor 

Trabzon halkı, bu yıl daha zengin içerikle Ramazan etkinlikleri düzenleyen Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla, il merkezi ve ilçelerde Anadolu’daki eski Ramazan geleneklerini doyasıya yaşıyor.
 
Ramazan öncesinde, gerek il merkezinde gerekse ilçelerde kendisinin de katılacağı iftar programları planlatan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, plan dahilinde katıldığı programlar kapsamında son olarak Sürmeneli hemşehrileri ile iftar yaptı.
 
Sürmene ilçe merkezinde kurulan iftar sofrasında yüzlerce vatandaşla selamlaşarak aynı sofrayı paylaşan Başkan Zorluoğlu, bayrama dek iftar sofralarında hemşehrileriyle bir araya gelmeye devam edecek.
 
Öte yandan, büyükşehir tarafından Ortahisar’daki İpek Yolu Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler, her akşam olduğu gibi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İftar sonrasında şerbetçi ile oruç susuzluklarını gideren vatandaşlar, çocuklarının yüz boyama oyunu ve palyaço gösterileriyle eğlenmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
 
Fuar alanındaki program, Büyükşehir Belediye Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği Kördüğün isimli tiyatro oyunuyla devam ederken, son bölümdeki ney dinletisi ve sema gösterilerinin ardından aktarılan Mesnevi'den hikâyeler, Ramazan akşamının manevi iklimini tamamlayan unsurlar oldu.