Tek liste ile gidilen seçimde Karadeniz Bölge başkanı da olan Mustafa Durmuş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. 

Haber :Canan KALAYCI  www.trabzonhaber24.com  Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon Şubesi Olağan Genel Kurulunu Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Sosyal mesafe ve pandemi kuralları gözetilerek gerçekleştirilen kongreye Trabzon ve ilçelerinin yanı sıra Bayburt ve Giresun’dan da yazar ve şairler katıldı. Çok sayıda davetlinin ve üyenin hazır bulunduğu kongrede şiirler okundu, türküler söylendi, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örnekleri verildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından verilen önerge ile Divan kuruluoluşturuldu. Araştırmacı, yazar Mustafa Yazıcı Divan Başkanlığına, Hacı Kaya ve Abdulkadir Emiroğlu katip üyeliklerine seçildi. 

Divan Başkanı Mustafa Yazıcı Olağan Genel Kurul’un hayırlı olması temennisinde bulunurken, Anadolu Basın Birliğinin amaç ve faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. İl başkanlığının yanı sıra Karadeniz Bölge Başkanlığını da yürüten Araştırmacı yazar Mustafa Durmuş, birlik olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Kültür ve sanat kenti Trabzon’u Anadolu’da adım adım tanıtmak görevimiz.

2018 yılından beri pek çok projede yer aldıklarını, göreve geldikleri ilk ayda Kütahya Simav’da düzenlenen Türkiye Başkanlar Kurulu toplantısında söz alarak Trabzon’un tanıtımına katkı sağladıklarını ve genel merkez hizmet binasının Ankara’ya alınması konusunda emek verdiklerini vurgulayan Durmuş,Türkiye’nin yedi bölgesinde yedi bölge başkanlığı kurularak daha rahat iletişimsağlanabileceği fikrini önerdiklerini ve bunun olumlu karşılanarak Karadeniz Bölge Başkanlığı görevinin kendisine tevdi edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Durmuş “Kütahya’daki toplantıda belirttiğimiz gibi Trabzon’u tanıtmak adına Anadolu Basın Yayın Birliği Türkiye Basın ödüllerinin Trabzon”da düzenlenmesini talep ettik.Teklifimiz kabul edildi ve Basın ödülleri Trabzon’da düzenlenerek farklı dallarda 72 adet ödül dağıtıldı. 

Karadeniz Bölge Temsilciliği ile tüm illerimizi kucaklıyoruz. 

Başkan Durmuş “Birliğimizin merkezi Denizli’den Ankara’ya taşındı. Karadeniz Bölge Başkanlığına atandıktan sonra biz de Karadeniz Bölgesine bağlı olan Artvin, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Ordu ve Samsun İl temsilciliklerine atamalar yaptık. Pandemi dolayısıyla çalışmalarımıza ara versek te bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin ileride yapacaklarımızın teminatı olduğunu ve sizlerle birlikte olmaktan onur duyduğumuzu belirtmek isteriz. Bizler birlik olarak güçlü olmaya, el ele – gönül gönüle hareket etmeye, mesleğimize ve ilkelerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.

   

Olağan Genel kurulda Anadolu Basın Yayın birliği Bayburt İl temsilciliğine atanan yazar Nahit İmaç’a Trabzon İl ve Karadeniz bölge Başkanı Araştırmacı yazar Mustafa Durmuş tarafından belge ve rozet takdim edildi. 

Anadolu Basın Yayın Birliği Giresun İl Temsilcisi Ayşe Karaçam da güzel dilekleri ve söylediği türkülerle genel kurula renk kattı. 

Güçlü yönetimle meslek ilkelerine sahip çıkıyoruz

Olağan Genel Kurulda Yönetim ve denetim kurullarının ibrasından sonra yapılan seçimde, Mustafa Durmuş Başkan, Canan Kalaycı, Uğur Tütenk, Fatma Karahasanoğlu, Cemile Keskin, Salih Türkyılmaz ve Süleyman Sadi Baysal asil üyeliklere seçildi. Yedek yönetim kurulu ise Barış Kuyumcu, Yetkin Çoban, Ertan Yılmaz, Mustafa Mutlu, Emriye Demirkır, Hacı Kaya ve Tekin Koskor’dan oluştu.