Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanan Ali Ayvazoğlu, sektörle son toplantısını gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, KATİD Başkanı Ali Şahin, THY Trabzon Müdürü Osman Hacımahmutoğlu, Ticaret Sanayi Odası Başkan yardımcısı  Özcan İlarslan, oteller ve seyahat acentalarının temsilcileri Aksular Otel’de biraraya geldiler. 
Koronavirus salgınının bölge turizmine etkileri, normalleşme sürecinde ve sonrasında yapılabilecekler ile gerekli desteklerin ele alındığı toplantıda, geçtiğimiz haftalarda Kültür ve Turizm Bakanı tarafından duyurulan ve muhtemelen dünyaya da örnek olacak sertifikasyon sistemi üzerine de konuşuldu. Konuyla ilgili KATİD Başkanı Şahin ‘’Ülkemizin sağlık altyapısı ve algısı çok iyi, ülkemize turist gönderecek ülkelerin, gelecek olan turistlerin gönül rahatlığı ile ve güvenli gelebilmeleri açısından bu program önemli. Koronavirüssüz hayata geçiş adımlarını, ülke olarak bu standardizasyonlar sayesinde sağlamış olacağız. Ulaşım araçları, havalimanları, oteller, restoranlar, seyahat acentaları, müze ve ören yerlerinde alan sterilizasyonu, personellerin bağışıklık belgesi ve pandemi eğitimi alması, bunun yanı sıra mekanların güvenli mesafe standartlarına göre düzenlenmiş olması da çok önemli’’ dedi.
TÜRSAB Bölge Başkan Kantarcı ise “Kültür ve Turizm Müdürümüz Ali bey bizi kırmayarak toplantımıza geldi, kendilerine teşekkür ediyoruz. Burada çıkan sonuçları ve konu başlıklarını, Bakanımız Ersoy’a iletmek üzere kendileri not ettiler. Müdür Ali Ayvazoğlu’na görev süresi boyunca bölge turizmine katkılarından ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz, yeni görevinde de başarılar dileriz” diye konuştu.