AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu ve beraberindeki gönüllüler, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir’e ziyaret sırasında AKUT’un kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.


Ofluoğlu, AKUT Trabzon Ekibi’nin Türkiye ve dünyanın her tarafındaki deprem ve doğal afetlere müdahale edebilecek deneyime sahip olduğunu belirterek, “Elazığ ve Malatya’daki depreme de gönüllü arkadaşlarımızla giderek arama – kurtarma çalışmalarına katıldık. Bir çok operasyonda Jandarma ekipleriyle de ortak çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca başta öğrenciler olmak üzere toplumun deprem ve afetlere karşı bilinçlendirilmesi için de seminer çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyoruz” dedi.
Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, AKUT’un gönüllülük esasına göre yaptığı çalışmaların takdir edilecek faaliyetler olduğunu belirterek, “Arama – kurtarma gerçekten zahmetli ve tecrübe gerektiren bir iş. Bunu gönüllü olarak yapmanız da ayrıca takdir edilecek bir durum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Yapılacak her türlü ortak çalışmaya açık olduğumuzu da belirtmek istiyorum” diye konuştu.
AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu, ziyaretin anısına Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir’e AKUT plaketi takdim etti.