Akçaabat'ta Duygulandıran Devir Teslim ve Veda 

25 yıldır Akçaabat Belediye Başkanlığı görevini dürüst ve en verimli şekilde yerine getiren Başkan Şefik Türkmen, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel seçimini kazanan Osman Nuri Ekim’e düzenlenen devir teslim töreniyle görevi devretti.


BAŞKANLIK MAKAMINDA DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

25 yıldır Akçaabat Belediye Başkanlığı görevini dürüst ve en verimli şekilde yerine getiren Şefik Türkmen, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel seçimini kazanan Osman Nuri Ekim’e düzenlenen devir teslim töreniyle görevi devretti.

Cumhur İttifakının Ak Partili Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçe seçim kurulundan mazbatayı aldıktan sonra devir teslim töreni için Akçaabat Belediye Başkanlığı’na geldi. Başkanlık makamında düzenlenen törenle Akçaabat Belediye Başkanlı görevini, 4 Nisan 1994 Yılından beri 5 dönem Akçaabat Belediye Başkalığı yapan Şefik Türkmen’den devir alan Osman Nuri Ekim, Şefik Türkmen’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Devir teslim törenine AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Bahar Ayvazoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, AK Parti Kadın Kolları ve gençlik kolları, Kurum ve kuruluşların idari amirleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Devir teslim töreninde konuşan Şefik Türkmen, Akçaabat Belediye Başkanlığı görevini ve Akçaabat’ı huzurlu bir şekilde ve gururla emin ellere teslim ettiğini vurguladı. Türkmen konuşmasında dürüst, şeffaf, dik ve kararlı duruşuyla 25 yıl Akçaabat’a hizmet ettiğinin altını çizdi.

Nöbet Değişimi İçin Buradayız

Şefik Türkmen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Bizler, 25 yıldır burada nöbet tutmaktayız. Bugüne kadar elimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince Akçaabat’a en iyi şekilde hizmet etme gayretini gösterdik. Belediye Başkanı olarak, bütün gücümü, bilgimi ve becerimi Akçaabat için kullandım. Belediye Başkanlığı makamına değil, Akçaabat’a hizmet etmeye talip olarak buraya geldim. Bugüne kadar Akçaabat’a daha fazla hizmet etmenin gayreti içerisinde oldum. Bugüne kadar layıkıyla yerine getirmeye çalıştığım Akçaabat Belediye Başkanlığı görevini değerli kardeşimiz Osman Nuri Ekim’e devrediyorum. Nöbet değişimini huzurlarınızda büyük bir gurur ve huzurla gerçekleştiriyorum.” dedi.

Akçaabat Emin Ellerde

Başkan Türkmen yaptığı konuşmada Osman Nuri Ekim ile beş yıl boyunca gerek meclis üyesi gerekse belediye başkan yardımcısı olarak çalıştığını belirterek “ Osman Nuri Ekim; iş yapmayı bilen, alt yapısı olan, çalışkan, öngörülü, dürüst bir kardeşimizdir. Osman Bey’in ortaya koyduğu Akçaabat halkına istihdam sağlayabilecek ve şehrimizi çok yukarılara taşıyabilecek verimli projeleri var. Gönülden bağlı olduğum Akçaabat, bilgili, azimli ve genç ellere teslimdir.” İfadelerini kullandı.

Seçip Bırakmak Yok; Destek Olacağız

Zor şartlarda olan bir belediyeyi devralıp personelimizi motive edip birlikte büyük bir güç ve aile olarak çalışmaya başladık ve tüm sıkıntıları kısa bir süre içerisinde aştık diyen Şefik Türkmen, “ Belediye Başkanımızı seçtik. İşimiz sadece seçmekle bitmiyor. Görev süresi boyunca her alanda ve her zaman destek olmalıyız.” Şeklinde konuştu.

Teşekkürler….

Akçaabat Eski Belediye Başkanı Şefik Türkmen konuşmasını herkese teşekkür ederek noktaladı. Türkmen, “ Belediye çalışanlarıma, müdürlerden en alt kademelerde bulunan personellerime, beni beş kez seçen ve bana destek veren Akçaabat halkına, partililerimize, herkese teşekkür ediyorum. Ben Belediye Başkanlığı görevinden ayrılıyorum Ancak gönlüm hep Akçaabat ile birlikte olacak. İhtiyaç olduğu her an üzerime düşeni yapmaya hazırım. Akçaabat Belediye Başkanı olan Osman Nuri Ekim’in Akçaabat’a, Trabzon’a, Türkiye’ye ve tüm insanlığa hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. “dedi.

Devir teslim töreninde duygusal anlar yaşayan Osman Nuri Ekim, , Şefik Türkmen’in 25 yıl boyunca zor şartlarda Akçaabat’a hizmet verdiğini söyledi. Başkan Ekim “Şefik Türkmen 25 yıl boyunca Akçaabat’a önemli hizmetlerde bulundu ve hizmet çıtasını en yüksek seviyeye çıkarttı. Biz de bundan sonra  bu hizmet çıtasını daha yukarılara çıkartmak için gayret göstereceğiz. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Akçaabat Şefik Türkmen’i ve hizmetlerini unutmayacak.” dedi.

Günnar “Türkmen Kamburu Olmadan Görevini Tamamladı”

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise yaptığı konuşmada, Şefik Türkmen 25 Yıllık görev süresi içerisinde hiçbir şaibeli işe imza atmadığını belirtti. Günnar “Dile kolay, 25 yıl bir ilçede görev yapmak ve bu süre içerisinde hiçbir şaibeye karışmamak bir başarı örneğidir. Şefik abimiz bunu başarmış ve örnek olmuştur. Kendisine teşekkür ediyor ve uzun ömür diliyorum.” Dedi. Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe’de yeni Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e görevinde başarılar dilediler; dürüstlükten şaşamayan, herkese insan olduğu için kucak açan Şefik Türkmen’e bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ettiler.

Osman Nuri Ekim alkışlarla karşılanırken Şefik Türkmen alkışlar ve karanfiller eşliğinde uğurlandı.